23948sdkhjf

FTI + Bower = sant

Förpackningsinsamlingen, FTI, har inlett ett samarbete med återvinningsappen Bower med målet att ännu fler förpackningar ska lämnas till återvinning.

- Vi vill att alla förpackningar av glas, papper, plast och metall ska samlas in och återvinnas i så hög grad som möjligt. Samarbetet med Bower ger konsumenten möjlighet att få en belöning för sitt engagemang, och skapar samtidigt stort mervärde för våra anslutna producenter som får en kanal att kommunicera hållbarhetsvärden direkt med konsumenten, säger Helena Nylén, vd på FTI, i ett pressmeddelande.

Genom att ladda ner och scanna sina förpackningar med Bower-appen innan de lämnas till återvinning kan användare tjäna poäng samtidigt som de gör en insats för miljön. Poängen kan omvandlas till kontanter eller kuponger som kan användas i butik, eller skänkas till välgörande ändamål. Samarbetet mellan FTI och Bower innebär också att producenter som är kunder till FTI får rabatt när de ansluter sig till appen. Anslutningen är en förutsättning för att förpackningarna ska kunna pantas.

- Vi har bevakat utvecklingen av Bower-appen under en tid och är glada över samarbetet som nu är på plats. För FTI blir det här ytterligare en del i ett redan starkt producenterbjudande. Det kompletterar det stöd vi ger producenter i design för återvinning, rapportering och redovisning och tydliggör kopplingen mellan producent och deras kunder, konsumenterna. Vi vill att alla våra kunders förpackningar ska få en chans att återvinnas, kommenterar Anette Löhnn, marknadschef på FTI.

- Vi är jätteglada över att ha inlett ett samarbete med FTI, Sveriges främsta insamlingsaktör. Vår återvinningsapp är utformad för att uppmuntra konsumenter att återvinna sina förpackningar och tänka mer på miljön, och vi är mycket glada över samarbetet med FTI som jobbar mot samma mål. Genom att arbeta tillsammans hoppas vi att fler förpackningar kommer återvinnas och att vi kan stärka relationen mellan producenter och konsumenter, säger Suwar Mert, vd på Bower.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078