23948sdkhjf

Hallå där Anette Löhnn!

På torsdag den 5 maj hålls den årliga förpackningskonferensen Pack Point Nordic i Stockholm. Huvudsponsor är Förpackningsinsamlingen, FTI, vars stöd är ett viktigt bidrag för konferensens genomförande, samtidigt bidrar man till att lyfta en av de viktigaste frågorna för förpackningar just nu. Marknadschef Anette Löhnn talar i det inledande temapasset ”Hur når vi cirkularitet”.

Hallå där Anette Löhnn! Vi ser fram emot din medverkan som talare på Pack Point Nordic. Vad upptar mest av din tid i arbetet just nu?

Under våren har en stor del av min tid handlat om två saker;

  • Att besvara frågor och hjälpa våra kunder med de utökade kraven inom Producentansvaret för förpackningar och Engångsplastdirektivet.
  • Fortsatt informera, utbilda, inspirera till mer återvinningsbara förpackningar

Vi är äntligen igång igen med att träffa kunderna på plats, ordna studiebesök och klämma och känna på kunderna förpackningar.

Förpackningar har på senare hamnat alltmer i fokus för klimat-, hållbarhets- och miljödebatten. Men spelar verkligen vilken förpackning vi använder så stor roll för dessa frågor, och i så fall på vilket sätt?

O ja! Förpackningen har en mycket viktig roll. Först och främst att skydda produkten men val av design påverkar förpackningens totala miljöbelastning. 

Förpackningen spelar också en stor roll som budbärare till konsumenten t ex med att hjälpa konsumenten hur förpackningen ska sorteras.

Ge din förpackning en chans att bli återvunnen till nytt material;

  • välj rätt leverantör av insamling- och återvinnings tjänster
  • hjälp konsumenterna att göra rätt – märk din förpackning
  • designa med återvinningsbarhet i åtanke.

Förutom ovannämnda ser du någon annan aktuell trend inom utvecklingen av nya förpackningar?

Vi får många frågor kring nya innovativa material inom både pappers- och plastförpackningar. Trenden att kombinera material fortsätter men det finns också en medvetenhet om att detta försvårar återvinningen.

Vi börjar också se resultat av tidigare års diskussioner om återvinningsbarhet hos varumärkesägare. Svarta plastlock byts ut till transparanta, återgång till monomaterial istället för komposit och mindre etiketter är några exempel. 

Är det första gången du deltar som talare eller besökare på Pack Point Nordic?

Jag har haft nöjet att delta tidigare.

Vad har varit din upplevelse/erfarenhet?

Nu när vi ses igen ser jag fram mot att träffa kollegor och utbyta erfarenheter. Då fler och fler ser förpackningen som en värdefull del av produktens hållbarhet är det bra att vi delar bra exempel med varandra.

Finns det någon fråga inom förpackningar som du brinner extra mycket för?

Jag ser fortsatt ett stort behov av att vi och andra tar ansvar för förpackningen när den har uppnått sitt syfte och blir uttjänt. Vad behövs för att material då ska cirkulera om och om igen. Vi behöver hålla i och hålla ut den resa vi har börjat med att få förpackningarna designade för återvinning, insamlade, effektivt sorterade och återvunna. Där kan vi på FTI hjälpa till att hitta rätt.

 Utan att avslöja för mycket vad kommer du att tala om/vad är ditt budskap på Pack Point Nordic?

Ge din förpackning en chans att bli återvinnas. Vi hjälper dig med ditt producentansvar så det blir en del i hållbarhetsarbetet.

 Tack för dina svar Anette! Vi ses på torsdag!

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Stora Enso gör bästa resultatet på två decennier
Holmen ökar investeringarna i Iggesund
Nytt sätt framställa papper
Pant ger ökad återvinning
Fullt fokus på CO2-utsläpp
Coveris köper svensk vindkraftsel
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.125