23948sdkhjf

Investerar miljoner i ökad rPET-kapacitet

Klöckner Pentaplast, tillverkare av plastfilm för olika slags skyddande förpackningar, växer med rPET i Nordamerika.

Tillverkaren investerar ett okänt antal miljoner dollar vid sin produktionsanläggning i Beaver, West Virginia för att kunna expandera produktionen av film med innehåll av återvunnen konsumentplast (PCR).

Genom tillägget av en extruderingslinje och två varmformningslinjer, vilket innebär en kapacitetsökning med totalt 15 000 ton ny rPET/PET, medges Klöckner Pentaplast att förse konsument-, hälso-, läkemedels- och livsmedelsförpackningsmarknaderna med än fler hållbara innovationserbjudande. 

- Extruderingslinjen kommer att stödja produktion av hållbara produktlinjer som återvinningsbara farmaceutiska blisterfilmer (kpNext) och återvinningsbara etikett- och konsumentförpackningsfilmer (Smartcycle), säger Scott Tracey, vd för Klöckner Pentaplast. 

I varmformningsmaskinerna kommer företaget att producera proteinbrickor i monomaterial som är gjorda av upp till 100 procent återvunnen PET (kp Elite) vilka med lätthet kan återvinnas och således skapa en cirkulär ekonomi, skriver företaget. 

Kommersialisering för den första varmformningslinjen är planerad till slutet av 2022. Extruderingslinjen ska vara på plats under mitten av 2023. Och färdigställandet av varmformningslinje nummer två, samt en ny produktionshall, vilken kommer att kunna utökas ytterligare i framtiden, är planerad till slutet av Q4 2023.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Interpack har laddat om
Smurfit Kappa tar storslam i WorldStar Awards
Unik forskning för hållbara förpackningar
Förpackningar drabbas av ytterligare pålagor
MM Eson Pac rustar för ökad produktion
Proseal firar 25 år av framgångar
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.109