23948sdkhjf

Fackmässorna satte punkt för pandemin

Fackmässorna ICE Europe, CCE International och InPrint Munich som gick i mitten på mars summerar resultatet av årets evenemang, och återkommer för övrigt redan nästa år 2023.

De tre mässorna gick parallellt mellan 15 – 17 mars, som alltid på Münchens mässcenter. Mässornas genomförande markerade en efterlängtad återkomst av affärs- och nätverksmöjligheter. Totalt kom 10 618 deltagare från 65 länder till tyska Bayerns huvudstad under mässdagarna för att upptäcka nya maskiner, system, material och tillbehör, varav 5 675 var mässbesökare.

Totalt 474 utställare från 23 länder presenterade sin senaste teknologi på en nettoutställningsyta på cirka 12 500 kvadratmeter.

Majoriteten av besökarna kom från Tyskland, Italien, Storbritannien, Spanien, Österrike och Frankrike. De viktigaste utställarländerna var Tyskland, Italien, Frankrike, Storbritannien och Schweiz. Mässorna innebar ett slut på den långa period av inställda fysiska mässor orsakade av pandemin. Åter kunde konverteringsindustrin inom förpackningsmaterialen wellpapp och flexibel film samt industriellt tryck samlas för att göra affärer.

– Att tillhandahålla en central plattform för industrierna och att föra samman rätt människor för att göra affärer har alltid varit vårt bidrag till den ekonomiska utvecklingen säger Nicola Hamann, VD på Mack-Brooks Exhibitions. Det var dock viktigare än någonsin att göra vårt jobb i år. Och jag måste erkänna att det kändes bra att se uppskattningen i deltagarnas leenden och att få den huvudsakligen positiva feedbacken från alla deltagare.

Resultaten av besöksanalysen har också visat att besökarna huvudsakligen kom från följande industrisektorer:

- Förpackningar, tryck, plast, teknik, papper, kemikalier, fordon, textilier och nonwovens samt elektronik (ICE Europe).

- Wellpapptillverkare, plåtförpackningar, tryckning, kartongkonvertering, förpackningsdesigners, wellpappkonvertering (CCE International)

- Tryckeri, förpackningsindustri, tillverkningsindustri, designer/reklambyrå (InPrint Munich)

–  Med ICE Europe, CCE International och InPrint Munich tillhandahöll vi en central marknadsplats för branschspecialister i tider där det behövdes som mest, förklarar Patrick Herman, Event Director för Konverterings-, Pappers- och Print Events på Mack-Brooks Exhibitions.

– Både utställare och besökare var mycket nöjda med sina nyetablerade affärsrelationer. Vissa utställare kunde till och med sälja sina maskiner på plats.

 – CE Europe 2022 var den idealiska plattformen för att äntligen träffa våra befintliga och nya kunder igen. Vi var verkligen glada över att vara tillbaka på mässgolvet igen och träffa människor personligen efter så lång tid. Kvaliteten på de genererade affärsleadsen vid vår monter var enastående och för oss var utställningen en succé. Vi ser fram emot att komma tillbaka nästa år, säger Dirk Schröder, försäljningsdivisionschef, Erhardt+Leimer GmbH

På mässan arrangerades ICE Awards 2022 och ett omfattande konferensprogram. Mack-Brooks Exhibitions arrangerade för tredje gången ICE Awards, och utsåg vinnare i tre kategorier: "Digital Converting Solutions", "Sustainable Products and Manufacturing Processes" och "Efficient Production Solutions”.

Totalt 29 utställarbidrag kom in och cirka 1 000 branschexperter röstade för att fastställa vinnarna i de individuella kategorierna som fick sitt pris av Nicola Hamann, vd för Mack-Brooks Exhibitions, den första mässdagen. Vinnarna hade utsetts via en onlineröstning på mässans hemsida.

Det omfattande konferensprogrammet på InPrint Munich, sponsrades av XAAR och värd av Werner Zapka (WZA-Consulting). Det erbjöd deltagarna spännande inblickar i marknadsutvecklingen och innovativa projekt. Med mer än 60 auditorieplatser på två konferensscener, inklusive FuturePrint-sessionerna med Frazer Chesterman och Marcus Timson som värd, fanns det massor av ämnen att välja mellan.

CCE Open Seminar Sessions innehöll fallstudier, tekniska samtal och paneldiskussioner om de senaste trenderna och utvecklingen inom wellpapp- och kartongindustrin.

Många utställare på årets mässa har redan meddelat att de kommer att ställa ut igen på nästa ICE Europe, CCE International och InPrint Munich som äger rum 21 – 23 mars 2023 på samma plats.

Att det blir redan om ett år igen hänger ihop med att årets mässa på grund av pandemin var uppskjuten ett år och egentligen skulle ha hållits 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094