23948sdkhjf

  Hallå där Ingrid Näsström!

Ingrid Näsström är VD på Svensk Returkartong som ser till att alla produentansvariga förpackningar av pappersfiber samlas in och återvinns till nya produkter. Hon är en av talarna på Pack Point Nordic i Stockholm den 5 maj.

 Hallå där Ingrid Näsström! Vad upptar mest av din tid i arbetet just nu?

Det roligaste med mitt jobb är att det dyker upp så många spännande frågor. Idag är en hållbarhet en viktig del av företagens affärsvärde. Konsumenter förväntar sig att företag hanterar resurser ansvarsfullt och är transparenta. En viktig del av vårt jobb på Returkartong är att bidra med kunskap och driva på utvecklingen.

Förpackningar har på senare hamnat alltmer i fokus för klimat-, hållbarhets- och miljödebatten. Men spelar verkligen vilken förpackning vi använder så stor roll för dessa frågor, och i så fall på vilket sätt?

Om vi på Returkartong skulle lasta alla pappersförpackningar vi tar emot under ett år, skulle det fylla cirka 8 000 lastbilar, så det är stora volymer. Pappersfibrer är råvara som kan cirkuleras upp till 25 gånger, så det är en viktig hållbarhetsfråga att återvinna förpackningar.

Förutom ovannämnda ser du någon annan aktuell trend inom utvecklingen av nya förpackningar?

Vi ser att många arbetar för att ta fram förpackningar med lägre klimatpåverkan. Ofta handlar det om att designa förpackningar resurssmart, så mindre mängd material krävs. Vi ser även en ökning av förpackningar av blandade material. 

Är det första gången du deltar som talare eller besökare på Pack Point Nordic?

Ja, det är första gången. Jag har jobbat länge inom återvinningsbranschen, men bara de senaste två åren med återvinning av förpackningar

Vad förväntar du dig av konferensen?

Inspiration! Jag ser verkligen fram emot att få träffa kollegor i branschen.

Finns det någon fråga inom förpackningar som du brinner extra mycket för?

Smart design är en viktig fråga för mig. Genom att designa förpackningar som är återvinningsbara och lätta att sortera rätt för konsumenten, så får fler förpackningar chansen till ett nytt liv. 

Utan att avslöja för mycket vad kommer du att tala om/vad är ditt budskap på Pack Point Nordic?

Varenda fiber ska återvinnas – en framtidsspaning.

Tack för dina svar Ingrid. Vi ser fram emot att få veta mer om Svensk Returkartong och ert arbete den 5 maj. Till alla som inte anmält sig ännu - gör det idag! Du hittar all information och anmälningslänk på packpointnordic.se

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Efterfrågan på olika sorters livsmedelsförpackningar till 2031
Lysande helår för Billerud, men utmaningar framöver
Stora Enso säljer anläggning
När kommer fastsatta korkar på mejeriförpackningar?
Trots hinder, industrin vill använda mer bioplast
Växtbaserad glass Årets matbluff
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.125