23948sdkhjf

Många potentater borde rannsaka sig

Ja så sitter man här igen och det var dags för en ny Ledare. Ett nytt nummer med reportage och nyheter från branschen sammansatta till en förhoppningsfull aptitlig blandning.

Sedan jag senast skrev har kriget i Ukraina – Rysslands fullständigt oprovocerade påhopp på ett suveränt land – utvecklat sig till en dystopi – en fasansfull mardröm för dom som lever mitt i krigets helvetiska fasor och ett närmast overkligt påhopp på den västerländska demokratin och mänskliga rättigheter för oss som lever en bit därifrån.

Vi när alla i Europa drabbade av Putins fullkomligt vansinniga och förvridna verklighetsuppfattning. Det är många potentater i Västeuropa som bör rannsaka sig själva varför de genom underlåtenhet och girighet har låtit denna självuppblåsenhet fortgå till att den har blivit en tickande bomb i takt med Putins stigande ålder. Borde vi inte lärt av historien att vara mer observanta på denna typ av despoters framväxt?

Signaler har inte saknats. Varken genom Putins agerande mot oppositionella medborgare, både inom och utanför Rysslands gränser, och agerandet i Syrien, där man inte drog sig för att närmast söka direktkonfrontation med USA och Västallierade styrkor.

”Nu måste vi lära oss jobba under hot om att ett krig kan stå för dörren även i Sverige.”

Jag har svårt att se hur Putin någonsin kommer att kunna sitt bland världens ledare igen och åtnjuta någon som helst respekt. Sannolikt kommer detta krig att bli lika utdraget som en pandemi. Medan det pågår måste vi försöka i den mån vi kan hålla vår värld ännu i fred i gång, utan att för en stund glömma Ukraina och dess tappert kämpande befolkning. Under pandemin lärde vi oss att jobba under hot om en dödlig sjukdom. Nu måste vi lära oss jobba under hot om att ett krig kan stå för dörren även i Sverige.

Om lite mer än en vecka, den 5 maj, träffas beslutsfattare i förpackningens värdekedja återigen för att föra utvecklingen av förpackningar framåt. Det är dags för Pack Point Nordic med några av landets ledande experter och inflytelserika aktörer, som strålar samman i intressanta samtal om hållbara och mer resurseffektiva förpackningar. Ni hittar hela programmet och intervjuer med flera av talarna i detta nummer.

Nästa nummer av Packmarknaden utkommer den 26 april. En prenumeration på tidningen gör att vi kan fortsätta förmedla nyheter från branschen till dig. Var med och stötta vår utgivning och var först med det senaste: Klicka Här!

Marcus Petersson
Chefredaktör

Artikeln är en del av vårt tema om LEDAREN.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078