23948sdkhjf

Eriks nya såser klämmigt även för miljön

Tidigare Eriks såser, numera kort och gott Eriks, lanserar tre nya såser i en klämflaska av återvunnen plast.

Såserna passar utmärkt till den stundande grillsäsongen men kan även användas till måltider året runt. Såserna från Eriks gör det enkelt att snabbt få ihop en måltid – det är inte självklart att man hinner, eller ens kan, laga till en god sås själv. Först ut är nyheterna Rostad Vitlök, Bearnaise Hickory och BBQ Chipotle samt en älskad klassiker, Eriks.

Flaskorna består av 100 % återvunnen och återvinningsbar plast. På detta vis minskar CO2-utsläppet med cirka 40 % per år jämfört med en konventionell plastflaska. Plasten i flaskorna kommer primärt från ”prevented ocean plastic”. Det är plast som plockas och återvinns från områden där det är hög risk att den annars skulle hamna i havet.

– Nyheterna är perfekta till den kommande grillsäsongen men finns självklart kvar året runt för att förgylla hela veckans måltider. Vi är stolta att kunna lansera såserna i en hållbar förpackning som, förutom att den är enkel och bekväm för konsumenten, även bidrar till vinster för både klimatet och det marina livet. Vi på Kavli tycker att det är viktigt att bidra till en cirkulär och hållbar förpackningsutveckling, säger Ulla Frendin Lindmark, Brand Manager Eriks såser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097