Viipurilainen Kotileipomo är ett snart 100 år gammalt finskt företag som tillverkar bakverk och hantverksbröd av lokala råvaror med traditionella metoder. När bageriet letade efter en ny lösning för sina kakförpackningar var de viktigaste kraven att minska förpackningens miljöavtryck samt en snabb och enkel ihopsättning.
Viipurilainen Kotileipomo ...
Kakor med gott miljösamvete
Kakor bakade med smör har en hög fetthalt och kräver en skyddande barriär. Men det måste inte vara en PE-film. Metsä Board har i samarbete med ett finskt bageri utvecklat en ny kakförpackning som på många sätt är bättre än den gamla.
Foto: Metsä Board
Foto: Metsä Board
2
Bilder

Nytt bageriförpackningskoncept med dispersionsbelagd barriärkartong minskar CO2-utsläppen med en tredjedel. Foto: Metsä Board
Få tillgång till hela artikeln - enkelt och snabbt
Prova på-prenumeration
30 dagar för 0 kr.
Prova nu
Prenumeration
Välj mellan våra prenumerationer på Packnet och hitta vad som passar dig och/eller ditt företag
Se prenumerationer