23948sdkhjf

Hallå där Anna Lilja!

Du deltar som talare på Pack Point Nordic den 5 maj i Stockholm. Det ser vi fram emot!

Du är projektledare kring hållbarhet på MAX Burgers. Vad upptar mest av din tid i arbetet just nu?

En ständigt närvarande fråga i mitt huvud är hur kedjan förpackning-gäst-sortering-insamling-återvinning ska förbättras.

Förpackningar har på senare tid hamnat alltmer i fokus för klimat-, hållbarhets- och miljödebatten. Men spelar verkligen vilken förpackning vi använder så stor roll för dessa frågor, och i så fall på vilket sätt?

Just engångsförpackningar som vi använder mycket av är ju en het potatis. En enskild engångsförpackning har kanske inte så stor miljöpåverkan men det är ju volymerna och att de inte alltid hamnar i återvinningssystemen som är problemet. Så visst spelar förpackningarna stor roll.

Förutom ovannämnda ser du någon annan aktuell trend inom utvecklingen av nya förpackningar?

Just när det gäller engångsförpackningar kommer det en hel del ny lagstiftning som garanterat kommer föra utvecklingen framåt, så det känns spännande.

Är det första gången du deltar som talare eller besökare på Pack Point Nordic?

Har varit besökare tidigare.

Vad har varit din upplevelse/erfarenhet?

Vid såna här tillfällen stöter man alltid på nya frågeställningar, nya infallsvinklar och nya människor och det är kul . Man lyfter blicken och får andras perspektiv och det är alltid nyttigt.

Finns det någon fråga inom förpackningar som du brinner extra mycket för?

Tänk ett samhälle där alla förpackningar återvinns och blir till nya förpackningar. Det känns ändå görligt – så det är bara att jobba på.

Utan att avslöja för mycket vad kommer du att tala om/vad är ditt budskap på Pack Point Nordic?

MAX ambitioner, gästernas förväntningar och nya lagkrav pekar alla i en riktning – återvinning och återanvändning är viktiga fokusområden framåt.

Tack för dina svar Anna. Vi ser fram emot att välkomna dig till Pack Point Nordic den 5 maj i Stockholm. Till dig som ännu inte anmält dig säger vi bara - gör det idag! packpointnordic.se

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079