23948sdkhjf

Mer funktionellt med förnybart

Många bäckar små blir till en stor å. Inget kan vara mer sant än när man tittar på hur Greenfood de senaste åren har tagit flera små, men viktiga steg för att skifta till förnybara förpackningar.

Syftet har enligt Greenfood främst varit för att minimera miljöpåverkan men också för att förbättra produkternas funktionalitet. Sammantaget har förpackningsåtgärderna inneburit att Greenfood har minskat sin plastanvändning med 217 ton/år. Men man nöjer sig inte med det.

Målet är att minska plastanvändandet med 50 % till 2025. Då ska också 100 % av förpackningarna vara återvinningsbara, idag är det på 99 %. Dessutom ska nödvändig plast vara tillverkad av 80 % förnybar eller återvunnen råvara.

För plast i sig är inte nödvändigtvis är ett dåligt material, menar Greenfood. Tvärtom. Plast har flera goda egenskaper när det kommer till paketering, menar Lisa Isakson, Head of Communication & Sustainability, Greenfood.

– Plastförpackningar kritiseras ofta för att vara en hemsk miljöbov, men samtidigt är de en viktig del av vår produkt, så det gäller att tänka smart och ständigt balansera för- och nackdelar ur ett hållbarhetsperspektiv. En bra förpackning skyddar och förlänger hållbarheten på produkter och minskar matsvinn. Det gäller att använda plast där den gör nytta och samtidigt säkerställa att den kan återvinnas, säger Lisa Isakson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078