23948sdkhjf

Fulölen är ute nu kommer ….

Är det ett nytt segment vi ser födas i Systembolagets ölhyllor? Sedan många år är fulöl ett begrepp. Kan vi mynta ett nytt nu – finöl?

Med rubriken ”Carlsberg lanserar exklusivt jubileumsöl i limiterad upplaga” meddelar öljätten att man nu ”efter 175 år av pionjäranda, nyfikenhet och outsläcklig törst efter utveckling” lanserar en exklusiv Brut Beer, med smak av yuzu, grapefrukt och rosenvatten.  Ölen har döpts Anniversary Beer och tillkommit för att fira Carlsbergs 175-års-jubileum.

Lanseringen omges av stoyrtelling som återger Carlsberggrundaren J.C Jacobsens resa från ett litet lokalt hantverksbryggeri i Köpenhamn till ett kommersiellt bryggeri med världens första industriella forskningslaboratorium. ”Från hemmabryggare till framgångsrik ölvisionär”, en bild som inte minst många av dagens lokala bryggerimästare vill identifiera sig med.

Vidare heter det att ”Hans pionjäranda har under alla dessa år inspirerat efterföljande bryggmästare att fortsätta utveckla världens förmodligen godaste öl.”, en avslutande syftning som förbinder hans visionära gärning med företagets mytiska reklamslogan.

– På Carlsberg strävar vi hela tiden efter att utvecklas för att kunna erbjuda nya och förbättrade smakupplevelser. Tanken bakom jubileumsölet var att skapa en elegant öl långt från de många humlebomberna. En lite annorlunda öl för speciella tillfällen, säger bryggmästare Helena da Silva Friis från Carlsbergs Forskningslaboratorium.

Anniversary Beer är en låghumlad Brut Beer brygd med vetemalt, och därefter fermenterad med Montrachet-jäst. Resultaten är ett unikt, aromatiskt och krispigt öl med tydliga mineraltoner och inslag av grapefrukt, yuzu och rosenvatten.

– Med Anniversary Beer vill vi hylla vår anfader och alla efter honom som har verkat för att utveckla konsten att brygga öl. Ölet är komplext att brygga, men med dess subtila och balanserade smaker välkomnande för finsmakaren såväl som novisen, avslutar Helena Friis.

Anniversary Beer kommer i en upplaga om 2000 flaskor och säljs på Systembolaget med start 22 april.

Pris Systembolaget: 79kr

Alkoholhalt: 6,0 %

Flaska: 75 cl med champagnekork

Artikelnummer: 10418-01

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078