23948sdkhjf

In memoriam: Bo Thulin

En fantastisk branschkollega och vän har lämnat oss.

Bo Thulin är ett namn som förknippas med driv, social talang och en enorm fallenhet att driva branschen framåt.

Han kom från hjärtat i förpackningsbranschen i Lund, där han började som 16 årig springpojke på Åkerlund & Rausing. För TetraPaks räkning kom han att hålla ställningarna som produktionschef i Ryssland och resan gick vidare även till Filippinerna. På hemmaplan kom han att utveckla både branschnätverk, prototypparker och utbildningar för branschen.

1992 var grafiska branschen inne i en period av stor teknikförändring och omstrukturering. TetraPak etablerade sig i Sunne och var i stort i behov av arbetskraft. Bo, som då var fabrikschef på Miller Graphics, fick erbjudandet att finna den första tryckpressen för Brobygrafiska Utbildning. Med sin enorma kunskap och engagemang för förpackningstryck och förpackningsutveckling fick han en självklar position i utbildningarnas utformning.

 1995 blev Bo en av initiativtagarna till branschorganisationen Sweflex, Svensk Flexografiförening, med sina idag närmare 70 medlemmar.

 Hans utveckling av Brobygrafiska Utbildnings prototyppark var betydande i rollen som projektledare för både EU-projekten TUFF, Teknisk Utveckling för framtidens förpackningstryck och Smartprint. Dessa ledde till möjligheten att investera i ytterligare en tryckpress för skolan i samverkan med Sweflex, The Packaging Arena och Karlstad Universitet 2007.

 En rad synergieffekter för branschen möjliggjordes mycket tack vare Bo Thulins insatser för skolan och hans breda kontaktnät som ständigt syntes på skolan. Hans vidgade perspektiv på vad branschen skulle bidra med även i samhällsfrågor var alltid inspirerande och mycket starkt.

 Bo var lika hemma i Gettjärn som i Kuala Lumpur, Cape Town eller på en mässa i Düsseldorf. Han var en människa med stort hjärta och genuint engagemang för de människor han kom i kontakt med. Bo var alltid resultatinriktat och leveranssäker med vad han åtog sig, men glömde aldrig, inte för en sekund, människorna på vägen.

 Tack för allt, vår allas vän Bosse.

 Tommy Nilsson / En vän av många

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.079