23948sdkhjf

Största investeringen någonsin

Walki investerar över 10 MEUR i en toppmodern, nästa generations produktionslinje i Valkeakoski, Finland. Investeringen görs för att svara upp mot den ökade efterfrågan på hållbara material i det snabbväxande konsumentförpackningssegmentet och på flamskyddade material.

Investeringen är Walki Valkeakoskis största investering någonsin och kommer att uppgå till 10 MEUR plus. Walki har fått finansiering på 3 MEUR från Business Finlands finansiering för cirkulär ekonomi.

Walki har planerat produktionslinjen internt i över två år och linjen kommer att anläggas i företagets befintliga lokaler i Valkeakoski.

– Vi har designat det själva och har genomfört omfattande testkörningar för att få det helt rätt. Det kommer att bli en helt unik produktionslinje och den modernaste i världen, förklarar Kari Salminen, vice vd och vice vd, Engineered Materials.

Den nya produktionslinjen kommer att använda en ny beläggningsteknik som inte tidigare har använts på Walki. Denna kombinerade dispersions- och impregneringsteknik är viktig för att skapa barriärer för återvinningsbara fiberbaserade förpackningar.

– Det finns en stark megatrend där varumärkesägare går över till återvinningsbara förpackningar. Dispersionsteknik är ett hållbart sätt att få en barriär för fiberbaserade förpackningar som inte äventyrar återvinningsbarheten i fiberströmmar, säger Salminen och tillägger att den nya produktionslinjen också tillgodoser den ökade efterfrågan på värmeförseglingsbara förpackningslösningar.

Produktionslinjen kommer också att svara på den ökade efterfrågan på flamskyddade material. Regleringen skärps alltmer inom byggbranschen, vilket skapar behov av material som kan ersätta aluminium men som ändå erbjuder flamskydd för att uppfylla brandklasser. Den nya produktionslinjen kommer att tillverka ytskikt belagda med ett flamskyddande ämne för polyuretanisolering.

Produktionslinjen kommer också att användas för att testa helt nya innovationer. Den kommer att tas i bruk under andra kvartalet 2023 och kommer även att leverera kapacitet till Walkis anläggningar utanför Finland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095