23948sdkhjf

Nytt hållfast material för pappersbärkassar

Stora Enso introducerar förnybart höghållfast material för shopping- och matvarukassar.

För att stimulera användningen av förnybara och återvinningsbara material i shopping- och matvarukassar lanserar Stora Enso CarrEco Brown. Tillverkat av 100 % färskfibrer har det nya materialet hög hållfasthet och rivbeständighet och är säkert i direkt kontakt med livsmedel.

Stora Enso utökar nu sin portfölj av papperskassar med CarrEco Brown, en ny oblekt och obestruken kartong som är komplett återvinningsbar. Genom sin unika trelagersstruktur erbjuder CarrEco Brown exceptionella hållfasthetsegenskaper lämpliga för starka shoppingkassar. Materialet är också säkert för direkt matkontakt och innehåller endast FDA-kompatibla kemikalier vilket gör det idealiskt för hämtmat och dagligvaror.

– Oblekta papperskassar passar bra med dagens miljömedvetna konsumenters preferenser. Vi är väl positionerade för att möta den växande efterfrågan på papperskassar, särskilt inom lite mer trendiga användningsområden som takeaway. Vårt senaste material CarrEco Brown kan hjälpa våra kunder att ta vara på dessa tillväxtmöjligheter på ett hållbart sätt, säger Oscar Duarte, affärssegmentsdirektör, Kraftliners på Stora Enso Packaging Materials.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141