23948sdkhjf

Max Burgers väljer det nya locket Liplid

Restaurangkedjan Max Burgers byter ut sina plastlock på kaffemuggar mot den svenska innovationen Liplid. Liplid är 100 % återvinningsbart och 100 % biologiskt nedbrytbart.

– För oss på Max är samarbetet en perfekt lösning. Vi arbetar ständigt med att utveckla vår verksamhet och vår meny för att minska vårt klimatavtryck. Samtidigt vill vi alltid förbättra upplevelsen för våra gäster. Därför har vi efter analyser fastnat för Liplid som är det bästa kaffelocket på marknaden, säger Malin Laurén, inköpschef på Max.

MAX säljer två miljoner kaffekoppar per år och för Svenska Liplid, som utvecklat det banbrytande locket, är samarbetet med Max ett erkännande. Nyligen erhöll Liplid ett pris i den internationella förpackningstävlingen World Star, också det ett erkännande i världsklass.

– För Max är hållbarhet inte bara ord, det är också en naturlig del i deras värderingar och agerande. De är dessutom noga med att fokus på hållbarhet kombineras med en positiv upplevelse för gästen, säger Jesper Berthold VD på Liplid.

Liplid är miljövänligt och med en unik funktionalitet. Locket, som nu gör det möjligt att ersätta plastlock på marknaden, görs av biobaserat fibermaterial från svensk råvara – gran och tall och tillverkas med Göteborgsbaserade Pulpacs unika torrformningsprocess. Lockets design möjliggör dessutom 25 procent mindre mängd material i produktionen.

Locket är utvecklat av Liplid AB tillsammans med Research Institute of Sweden (RISE). Locket kommer att produceras i Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078