23948sdkhjf

Elopak drar i nödbromsen

Elopak har stängt sin fabrik för vätskekartongförpackningar i Ukraina och stoppar tills vidare all sin verksamhet i såväl Ryssland som Ukraina.

Elopak skriver på sin hemsida att företaget helhjärtat fördömer Rysslands oprovocerade attack på Ukraina och stöder de ekonomiska sanktioner som införts mot Ryssland av EU och andra aktörer. Vidare skriver man att man är djupt oroad över den tragiska utvecklingen i Ukraina och står med alla dem som lider just nu.

”Detta krig medför en enorm mänsklig kostnad. Som ett resultat av den pågående och eskalerande konflikten meddelar Elopak idag att all verksamhet i Ryssland stoppas med omedelbar verkan och tills vidare. Elopaks fabrik i Fastiv, Ukraina, har redan stängts tillfälligt eftersom vi arbetar för att skydda säkerheten för våra kollegor och deras familjer.”, skriver Elopak.

Elopak kommer att fortsätta att betala lönerna till sina 336 direkt berörda anställda i Ukriana och Ryssland. Då man är en del av den viktiga livsmedelsförsörjningskedjan i båda länderna fortsätter Elopak att övervaka och utvärdera situationen.

”Vi utvärderar hur vi bäst kan anpassa vår verksamhet för att stödja fortsatt tillgång till viktiga varor över hela den östeuropeiska regionen.”, skriver Elopak.

Beslutet att stoppa all verksamhet i Ryssland och Ukraina förväntas inte påverka Elopaks verksamhet utanför Ryssland, Vitryssland och Ukraina.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078