23948sdkhjf

Lantmännen förvärvar andel i äggpackeri

Förvärvar 30 procent i KG:s Ägg.

Lantmännen har förvärvat en minoritetsandel om 30 procent i KG:s ägg, ett av Sveriges ledande äggpackeriföretag.

– I samarbete med KG:s Ägg ser vi intressanta möjligheter när det gäller fortsatt utveckling inom produktkoncept, hållbarhet och foder. Förvärvet passar bra in i vår affärsportfölj och i vår värdekedja – med integrationer till såväl äggproducenter som kunder och konsumenter, säger Per Olof Nyman, Lantmännens vd och koncernchef.

KG:s Ägg grundades av KG Pettersson 1973, har cirka 60 anställda och är baserat i Linköping. KG Pettersson är fortfarande aktiv i bolaget som styrelseordförande och av de tre barnen som är delägare jobbar idag sonen Erik som vd och dottern Anna ansvarar för kundservice och producentadministration. Bolaget är också majoritetsägare i Sveriges största äggleverantör Stjärnägg.

– Samarbetet stärker vår konkurrenskraft och ger oss möjligheter att snabbare nå våra mål inom bland annat produktutveckling och hållbarhet med förstärkt kundnytta. Vi har redan sedan tidigare samarbetat med Lantmännen kring bland annat foderutveckling. Jag ser nu fram emot ett nära samarbete med Lantmännen även inom fler områden, säger Erik Pettersson, vd för KG:s Ägg i en kommentar.

I samband med att förvärvet träder i kraft tar Carl-Peter Thorwid, chef för Lantmännens affärsområde Cerealia, också plats i styrelsen för KG:s Ägg.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093