23948sdkhjf

Ny stark partner till PulPac

Nyheterna från PulPac duggar tätt just nu. Senast i raden av betydande företag att ansluta sig till PulPac´s partnernätverk är Solenis. Företaget är en ledande leverantör inom specialkemikalier för pappersförpackningar och går med för att utveckla hållbara barriärbeläggningar till PulPac´s unika torrformningsteknik.

– Vi är glada över att vara en kraft för hållbar förändring i förpackningsindustrin genom att bidra till denna banbrytande teknologi. Solenis är har en stark innovationskultur och tar fram nya produkter till nästa generations teknologier för att möta de föränderliga marknadsbehoven och utmaningarna som våra industrikunder står inför. Jag tror att vi är unikt positionerade för att tillhandahålla säkra och hållbara barriärlösningar, designade för cirkularitet till fiberkonvertering genom torrformning, som sätter en ny standard för fiberbaserade förpackningar, säger Daniel Palrén, affärsutvecklingschef på Solenis.

– Fiberförpackningar belagda med våra barriärbeläggningar är återvinningsbara, återvinningsbara, komposterbara och biologiskt nedbrytbara, och erbjuder därmed förpackningstillverkare ett sätt att förbättra sina kunders hållbarhetsindex.

Dry Molded Fiber, uppfunnen och patenterad av PulPac, är en fiberformningsteknik tillgänglig för konverterare, varumärkesägare och partners för att hjälpa till att skapa en ny och konkurrenskraftig standard inom hållbara förpackningar. Genom att spara betydande mängder vatten och energi kan en torr formfiberprodukt ha upp till 80 % lägre CO2-avtryck jämfört med alternativ.

– Samarbete är nyckeln till att få ett slut på plastföroreningar. Genom att arbeta tillsammans med ledare som Solenis utökar vi kapacitet, expertis och kapacitet och påskyndar den pågående globala övergången till fiber, bort från engångsplaster. Samarbetet visar redan mycket goda resultat och tillsammans med Solenis räckvidd, kunnande och plattform som en ledande global kemileverantör inom fiber kan vi göra underverk på barriärteknologin, säger Linus Larsson, Chief Executive Officer på PulPac.

Läs ett längre reportage om PulPac i senaste numret av Packmarknaden. Ute nu!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156