23948sdkhjf

Rysslands anfall på Ukraina ställer in Labelexpo

Världens största etikettmässa Labelexpo Europe ställs in. Mässan blir den första internationella mässan som drabbas till följd av Rysslands militära angrepp på Ukraina.

Labelexpo som skulle ha gått av stapeln 26-29 april i Bryssel ställs in. Mässan skulle om inte pandemin hade varit ursprungligen hållts i september 2021, men flyttades fram till april i år. Nu ställs även denna mässa in. Labelexpo i Bryssel kommer nu tillbaka i september 2023, närmare bestämt den 11-14 september.

Som skäl för att mässan ställs in anges en rad skäl där den nu pågående ryska invasionen i Ukraina blev avgörande. Etikettbranschens lider just nu också brist på insatsråvaror. Papper för framställning av etiketter och halvledare för produktion av etiketteringsmaskiner.

Beslutet har tagit i samråd med berörda parter och mässans rådgivare. Lisa Milburn, Labelexpo´s VD, förklarar;

– För det första vill jag tacka för stödet vi har haft från branschen med så många som engagerar sig i Labelexpo Europe trots att de har så många andra problem att stå i för närvarande. Beslutet att flytta fram mässan är en besvikelse för dem såväl som för oss. Det har varit ett väldigt svårt beslut att ta för oss, och vi har arbetat outtröttligt för att övervinna problemen, särskilt mot bakgrund av de senaste två årens utmaningar. Tyvärr har dessa problem visat sig vara oöverstigligt i detta skede så vi känner att flytta fram mässan är det enda ansvariga att göra.

Jules Lejeune, VD på branschorganisationen FINAT, stöde beslutet.

– FINAT förstår och stöder till fullo beslutet som har fattats. Med tanke på den befintliga bristen på chips och andra komponenter, den rådande bristen på papper och andra förbrukningsvaror för att producera etiketter, och nu den stora geopolitiska osäkerheten orsakad av situationen i Ukraina, finns det helt enkelt för många hinder att övervinna. FINAT förblir en stolt supporter av världens ledande mässa för etiketter och förpackningstryck. Vi beundrar Labelexpo för att ha tagit detta extremt svårt beslut och för att ha satt branschens intressen först.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.079