23948sdkhjf

Ställ dem sist i kön

Året börjar bra med hävda restriktioner för Covid-19. Är pandemin nu äntligen över?

Det mindre farliga men betydligt smittsammare viruset Omikron har tagit över. Själv fick jag det kring nyåret. Dessutom lider jag i skrivande stund av en reaktion från min tredje spruta. Man kan tycka att det skulle räcka med två doser vaccin och smittan, men det är viktigt att vi fullföljer vaccinationer för skyddet av äldre och svaga i samhället.

Personligen har jag ingenting över för de så kallade antivaxare, som av tusen olika anledningar inte vill låta sig vaccineras. Osolidariska och likgiltiga inför de som hjälplöst kvävs till döds av sjukdomen. Registrera dem och ställ dem sist i kön om och när en dödligare pandemi slår till. För då är det just dessa människor som kommer att försöka armbåga sig fram och tränga sig först i kön och kräva sin medborgliga rätt till vaccinet – de egoistiska.

Men när den ena olyckan är över kommer som ett brev på posten den andra. Blir det krig i Ukraina? Hur storskaligt blir det? Vilka blir de ekonomiska konsekvenserna? Hur kommer Sverige som neutralt land att dras in i konflikten? Många frågor. Endast framtiden kan ge svar. I skrivande stund pågår ett medlingsförsök i elfte timmen av President Macron. När denna tidning når er vet vi förmodligen om han har lyckats eller misslyckats.

Men vad är värt ett krig?

Krig kommer alltid med ett offer, på båda sidor. Ingenting borde vara värt ett krig. Men vad är värt ett krig? Är det värt ett krig för att försvara sitt lands demokrati och rätten till att leva i ett samhälle med yttrandefrihet? Är det när man själv är bredd att stå i frontlinjen för att offra sitt liv för saken? Mina tankar går till Ukrainas befolkning som står upp för att försvara sin frihet och sitt lands suveränitet.

Tillbaka till den lilla verkligheten. I detta nummer fokuserar vi på den alltjämt boomande e-handeln. Transformationen av handeln pågår i detta nu och när hemleveranser av mat och matvaror når en kritisk massa spås onlinehandeln bli lika streamline som butikshandeln. Onlinehandeln triggar även förpackningsutvecklingen. Vi har tagit tempen på några av landets ledande förpackningsleverantörer.

Avslutningsvis vill jag be er att delta i Vår läsarundersökning. Den tar bara några minuter och era svar betyder mycket för oss. Vi lottar ut biobiljetter bland alla som deltar. 

Artikeln är en del av vårt tema om LEDAREN.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111