23948sdkhjf

Svenska Retursystem har tagit kontrollen

Svenska Retursystem har etablerat ett kompetenscentrum på anläggningen i Västerås. Under fjolåret rekryterades cirka 20 medarbetare som i januari tog över ansvaret för daglig planering, kundservice, saldokontroll och kundreskontra.

– En milstolpe. För första gången i vår historia så har vi fullt eget ansvar för logistikflödet, säger Fredrik Thapper, Supply Chain manager på Svenska Retursystem.

Den nya personalen har utbildats av det företag som tidigare hade uppdraget. Medarbetarna jobbar i Team utifrån principerna för självledarskap. Att arbeta med självledarskap och medarbetarstyrning är sedan flera år en del av kulturen i Svenska Retursystem. 

Grunden är att varje medarbetare tillsammans med sina kollegor får ansvar att forma hur uppdraget ska lösas och hur gruppen tillsammans når sina resultat och mål.  

– Nu är teamen verkligen i full gång med att driva och själva ta ansvar för verksamheten samtidigt som de bygger sina team själva och vidareutvecklar sina arbetssätt och metoder, säger Pernilla Lindström, Customer Service and Planning Manager, Svenska Retursystem

– Att bygga ett eget kompetenscentrum är ett strategiskt steg för att bygga en långsiktig och bred logistikkompetens inom Svenska Retursystems helt cirkulära flöde, säger Fredrik Thapper.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109