23948sdkhjf

Storfusion i tryckeribranschen

Två ledande grafiska koncerner bildar en ny företagsgrupp.

Två av Sveriges ledande grafiska koncerner, DanagårdLitho och Göteborgstryckeriet, bildar ett nytt samägt moderbolag med namnet DG Print Group. Den nya koncernen beräknas omsätta ca 300 Mkr med ca 150 anställda.

Fusionen görs för att möta marknadens växande krav på högkvalitativa produkter, kostnadseffektiva lösningar och minskat miljöavtryck. Kraftfulla investeringar i ny maskinutrustning motsvarande 25-30 miljoner kronor planeras.

– Kunderna ställer mycket högre krav idag jämfört med för bara fem år sedan. De vill ha bästa möjliga kvalitet, men de efterfrågar också produkter som är hållbara ur ett livscykelperspektiv, såväl när det gäller miljö som hur människor och samhällen påverkas längs hela näringskedjan. För att hänga med i utvecklingen gäller det att vara steget före och ständigt vässa vårt erbjudande, säger Peter Hjelm, VD på DanagårdLitho i Ödeshög.

Magnus Iversén, VD på Göteborgstryckeriet och Box & Display delar den beskrivningen.

– Vi är mycket positiva till den nya konstellationen då vi är två finansiellt starka koncerner som går samman. Det ger oss goda möjligheter till fortsatt fokus och investeringar inom respektive verksamhetsområde, säger Magnus Iversén.

Göteborgstryckeriet har framgångsrikt arbetat med trycksaker i premiumsegmentet och de senaste åren satsat stort på förpackningsverksamheten i Box & Display. Box & Display erbjuder premiumförpackningar till såväl internationella som nationella kunder inom bland annat kosmetik, vin&sprit, livsstil och e-handel.

– Förpackningen har fått större betydelse i värdekedjan för beslutsfattarna under de senaste åren. Det finns mycket att utveckla både när det gäller miljöaspekter, det visuella, och det produktionstekniska, säger Magnus Iversén, som fattat beslut om nya investeringar.

–  Under året investerades i en Fuji Jetpress med senaste Inkjet-tekniken och på offsetsidan kommer vi uppgradera HUV-tekniken med en ny, modern maskin. Vi kommer även under året investera i en ny lamineringsmaskin och en ny stansmaskin till Box & Display, säger Magnus Iversén.

Verksamheterna som ingår i den nya företagsgruppen är DanagårdLitho och Göteborgstryckeriet med sina bolag Göteborgstryckeriet Box & Display och Gullers Trading/Kalenderspecialisten. Samtliga bolag i den nya företagsgruppen kommer även fortsättningsvis att marknadsföras under sitt eget varumärke.

I den nya företagsgruppen blir Magnus Iversén ordförande och VD för Box & Display. Peter Hjelm koncernchef och VD för Göteborgstryckeriet samt DanagårdLitho och Daniel Jonasson, VD för Gullers Trading. Tillsammans beräknas den nya koncernen omsätta ca 300 Mkr med ca 150 anställda.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078