23948sdkhjf

PureFiber ersätter plastlock för salladstråg

Picadeli blir en av de första att använda Stora Ensos formpressade fiber PureFiber för att ersätta plast i färskmatsförpackningar.

Picadeli är en av Europas ledande företag inom take-away salladsbarer och lanserar förnybara lock av PureFiber som ersätter plastlock i salladsförpackningar. De nya locken är återvinningsbara men också biologiskt nedbrytbara. Bytet kommer att hjälpa Picadeli att minska sin plastanvändning med ca 120 ton per år.

– Vår strategi är att växa med hjälp av hållbara, skalbara och innovativa förpackningslösningar. Genom att stötta starka föregångare som Picadeli kan vi möta kunders växande efterfrågan på cirkulära och plastfria lösningar. Lock till salladsförpackningar är ett bra exempel på engångplast som när det ersätts med ett hållbart alternativ kan göra stor skillnad för klimatavtrycket, säger Sohrab Kazemahvazi, SVP för Formed Fiber på Stora Enso. 

Förpackningar står för 40 % av världens plastförbrukning, och nästan all plasten tillverkas med fossil olja som råvara. Bytet av plastlock till PureFiber sänker drastiskt koldioxidavtrycket. PureFiber-locket har upp till 75 % lägre koldioxidavtryck jämfört med alternativa material som plast eller bagass.

PureFiber-locken tillverkas av träbaserad formpressad fiber producerad av grön energi. De innehåller ingen plast, PFAS eller andra svårbrytnedbara kemikalier. Locken försluter tätt och uppfyller i övrigt alla andra kriterier för konsumentvänlig användning. De nya locken kommer att finnas tillgängliga i Picadelis salladsbarer från mars 2022.

– Livsmedel och hållbarhet har diskuterats mycket under de senaste åren, men att göra val som är hälsosamma och samtidigt ger ett lågt klimatavtryck är inte alltid det lättaste, säger David von Laskowski, VD för Picadeli.

– Vi arbetar hela tiden för att göra smakrik, hållbar och hälsosam snabbmat mer tillgänglig. Genom att lansera lock av formpressad fiber kommer vi att minska vårt koldioxidavtryck ytterligare, vilket är ett led i vår affärsstrategi för hållbarhet.

Picadeli tar steget över till förnybara lock för sina salladsförpackningar med hjälp av Stora Eno.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125