23948sdkhjf

Hudvårdande krämer i tuber av bioplast

Kerstin Florian går över till ekovänliga tuber framställda av plast från sockerrör.

– Som en del av vårt arbete inom hållbarhet och miljö övergår vi till att producera alla våra tuber av ekovänligt, biobaserat plastmaterial framställd från sockerrör, säger Maria Grunditz, Marknadschef.

Tuberna framställs av polyetenplast som utvinns av sockerrör och har samma struktur och kvalitet som traditionell polyeten (PE). Tuberna är 100 % återvinningsbara och dessutom bidrar odlingen till att absorbera CO2 från atmosfären. För varje kilo grön plast som produceras, absorberas 3,09 kg CO2 från luften, enligt företaget.

Först ut att få de nya förpackningarna är ANDA Super Crème, ANDA Hybrid Cleanser, Rejuvenating Spirulina Masque och Rehydrating Algae Gel Masque. De två förstnämnda får, i samband med den nya tuben, även större storlek. Innehållet har ökat till 80 ml från tidigare 60 ml.

– Det är en rimligare storlek på rengöring, som det generellt går åt mer av vid användning. Samma gäller för Super Crème som med 80 ml ger bättre möjlighet att använda som en närande, återfuktande ansiktsmask ett par gånger i veckan utöver det dagliga återfuktandet, säger Maria Grunditz.

Någon på verkan på priset innebär inte de nya förpackningarna. Priset per ml är samma som tidigare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094