23948sdkhjf

Anmälan öppen till Pack Point Nordic!

Uppladdningen inför årets Pack Point Nordic den 5 maj i Stockholm har börjat. Programmet börjar ta form, restriktionerna hävs nästa vecka och såväl partner som deltagare anmäler nu sitt intresse för konferensen.

– Ja, det ser onekligen ljust ut nu, och vi ser fram emot att få hälsa Sveriges förpackningselit tillbaka till förpackningsbranschens ledande toppkonferens. Pack Point Nordic har under pandemin varit ett digitalt event - webbinarium - och för första gången på två år kan vi åter välkomna publik och talare tillbaka till en fysisk arena i Sveriges huvudstad. Det är något vi alla har längtat efter väldigt mycket och i år kan vi presentera ett extra starkt startfält av talare i programmet, säger Per-Stefan Gersbro.

Omkring hälften av konferensdagens talare kan nu ses på hemsidan packpointnordic.se och hittills är övervägande delen kvinnor.

– Vi försöker ha en så jämn balans som möjligt mellan män och kvinnor. Traditionellt är branschens ganska mansdominerad, men detta håller på att snabbt förändras, särskilt i beslutsfattande ställning, säger Per-Stefan.

– En nordisk touch brukar konferensen, namnet till förpliktigande, också ha. Det är klart med talare från Norge och förhoppningsvis kan vi snart också välkomna talare från vårt östra grannland, Finland. Vi välkomnar förstås också talare från övriga Norden.

FTI, som nyligen namnändrat till Förpackningsinsamlingen, är Premiumpartner och Schur som är ett av Nordens ledande förpackningsföretag inom kartong och flexibla material kommer att ställa ut på konferensen.

– Vi hoppas och tror att fler förpackningsföretag värdesätter möjligheten att träffa sina kunder från ledande livsmedelsproducenter och handelsföretag. Pack Point Nordic ger en unik möjlighet att möta verkliga beslutsfattare i förpackningsköpande organisationer. Och omvänt får dessa möjlighet att se de senaste landvinningarna på förpackningsområdet hos våra partner, säger Per-Stefan.

Pack Point Nordic har arrangerats årligen sedan 2016 med undantag av pandemiåret 2020 och är ett arrangemang av Packmarknaden i samarbete med föreningen Livsmedel i Fokus.

– Konferensen hette när vi startade ”Livsmedelsförpackningar i fokus” och även om livsmedel står i centrum för många aktuella förpackningsfrågor så tar konferensen ett bredare grepp och diskuterar frågor som är allmängiltiga för många typer av förpackningar och för den delen produkter. Inte minst hållbarhetsfrågorna har kommit att få en central betydelse för förpackningsvalet och där jobbar man från flera håll för att hitta enkla och tydliga sätt att definiera förpackningars hållbarhet för att i nästa steg kunna kommunicera det mot kunder och konsumenter.

Hållbarhet är med andra ord ett av konferensens teman. Säkra din plats redan idag. Anmäl dig som deltagare eller partner på packpointnordic.se

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Etikettinspektören lanseras lagom till mässan
2,5 miljoner ton förpackningar till återvinning senaste fem åren
Superhala filmen förhindrar skador i transporten
Marknaden redo för EU:s förpackningsförordning menar TMR
Debatt: Sverige har ett av världens mest välutvecklade pantsystem
Konsekvensanalys saknas när nya krav ska uppfyllas! Hallå där, Filip Ekander!
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.156