23948sdkhjf

FTI byter namn och blir…..

Nu byter Förpacknings- och tidningsinsamlingen namn.

Anledningen är förstås det faktum att producentansvaret för tidningar upphört och  ansvaret för tidningsinsamlingen gått över till kommunerna från och med den 1 januari 2022.

Det nya namnet lyder kort och gott Förpackningsinsamlingen. Syftet med namnbytet är att tydliggöra att man fortsatt är Sveriges ledande företag för att samla in förpackningar för återvinning, på uppdrag av drygt 8000 producenter, framgår det av FTI:s hemsida.

Det är bara namnet som nu ändras. Övriga delar av varumärket, alltså  förkortningen FTI och logotypen kommer att behållas som de är.

- Vårt nya namn tydliggör den förändring som nu skett. Vi har valt att behålla förkortningen FTI och vår logotyp,som är väl etablerade delar av vårt varumärke.Vi är en icke-vinstdrivande verksamhet och anser inte att det är vare sig ekonomiskt eller miljömässigt försvarbart att exempelvis byta ut dekaler på alla våra ca 5000 återvinningsstationer runt om i landet. Vi ser det därför som naturligt och ansvarsfullt att behålla och återanvända de delar där vi vet att vi har hög igenkänningsfaktor, kommenterar Helena Nylén, vd på FTI.

 

Källa: FTI

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Och vinnaren är…
Nyhet från Moltzau
Inget EU-besked om dryckeskartong
Engångsmuggen ska bort, forskning ska reda ut hur
Nya material på frammarsch
Ny agentur hos Mobergs
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.11