23948sdkhjf

All time high för UR när cobot-marknaden rusar

Försäljningen av cobotar fortsätter att öka starkt. Danska Universal Robots rapporterar rekordstor årsomsättning på över 300 miljoner dollar.

Universal Robots, som tillverkar kollaborativa robotar, gör rekordresultat med en årsomsättning på 311 miljoner USD. Det är en ökning med 41 % jämfört med år 2020 och 23 % jämfört med resultat före pandemin under 2019. Universal Robots är grundat i Danmark där huvudkontoret även finns, och har sedan flera år verksamhet i Sverige.

– Universal Robots har haft ett fantastiskt år. I ett företag som vårt, som tillverkar högkvalitativ och sofistikerad hårdvara, kräver denna typ av tillväxt ett enormt engagemang från alla inblandade, säger Företagets VD Kim Povlsen.

– Vårt produktionsteam i Danmark har slagit interna rekord för antalet tillverkade cobotar, när de producerade 400 cobotar under en enda vecka under fjärde kvartalet. Våra experter i leverantörskedjan har arbetat hårt för att vår verksamhet ska fungera smidigt trots globala leveransutmaningar.

Han fortsätter;

– Vår tillväxt påverkas av flera långsiktiga trender, däribland brist på personal och ökad medvetenhet om hur automatiseringen bidrar till produktiviteten. Förutom att nå nya kunder ser vi även återköp från tillverkare som ökar användningen av cobotar efter att de har sett effekten av tekniken.

Universal Robots förväntar sig att den starka tillväxten kommer att fortsätta under 2022. Mathias Wiklund, Chief Commercial Officer på Universal Robots, har satt ett tufft tillväxtmål.

– Fler och fler börjar förstå vilken otrolig konkurrenskraft kollaborativa robotar kan bidra med. Därför har vi satt ett ambitiöst mål. Vi ska växa minst lika mycket som marknaden.

Kim Povlsen avslutningsvis;

– Efterfrågan på kollaborativa robotar kommer att öka och vårt unika ekosystem växer med det. Att arbeta med mer än 1 000 oberoende företag – inklusive komponent-, kit- och applikationstillverkare, certifierade integratörer och distributörer – är det som utmärker vår tillväxtresa.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109