23948sdkhjf

Nytt återvinningsrekord i julas

Svenska folkets jul- och nyårsfirande blev en riktig återvinningsfest.

Rekordmånga förpackningar lämnades in till återvinning under jul och nyår, en ihållande trend de senaste åren. Den här gången lämnades  37 000 ton förpackningar in till återvinning, en ökning med nästan fyra procent jämfört med året innan. Det visar statistik från Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI).

- Vi tycker att det är fantastiskt att engagemanget för återvinning fortsätter att öka år efter år. Att sortera ut sina förpackningar till återvinning är något som alla kan göra för att bidra till ett mer hållbart samhälle. Under julperioden ser vi att framför allt pappersförpackningar ökade kraftigt, något som vi kopplar till en ökad näthandel, säger Malin Ryding, kommunikationschef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, i ett pressmeddelande.

FTI utökade kapaciteten under julperioden med tätare tömningar och fler behållare på de mest belastade stationerna, för att möta det höga trycket på återvinningsstationerna. Under december genomfördes över 334 000 tömningar på återvinningsstationerna runt landet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Innovativa och hållbara lösningar i montern
Livsmedelsfilm redo att återvinnas
Nestlé tar nästa hållbara steg kring Zoégas kaffeförpackningar
Snabbt skifte från plast kan ge ökad materialförbrukning! Hallå där, Annica Eldh!
Nu är maskinen igång
Etikettinspektören lanseras lagom till mässan
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.126