23948sdkhjf

Studenternas WorldStar är avgjord

Vinnarna i förpackningstävlingen WorldStar Student presenterades i veckan. I juryn för tävlingen satt Mikael Gällstedt, Stora Enso, tillika representant för ScanStar i Sverige.

Studenttävlingen arrangeras för andra året av WPO, World Packaging Organisation. Genom att vinna i någon av de lokala studenttävlingarna runt om i världen, arrangerade av samarbetspartner till WPO, kvalificerar sig bidragen till WorldStar Student.

– Jag satt i juryn och gick igenom 300 bidrag från hela världen. Rejält tidskrävande men spännande, säger Mikael. Bara studenter som redan vunnit i lokala tävlingar, som exempelvis ScanStar Student, fick delta. Antalet bidrag var rekordhögt denna gång.

I Sverige arrangeras sedan 1969 Scanstar av Scandinavian Packaging Association i samarbete med WPO. Vinnarna kvalificerar sig till WorldStar arrangerad av WPO, som numera också har en tävling enbart för studenter runt om i världen. För att se samtliga vinnare och hedersomnämnande besök WorldStar Student.

Fyra svenska bidrag – alla designade av studenter vid Nackademin – deltog i tävlingen. Inget av dem vann några av de högre priserna, men alla belönades med utmärkelsen ”Certificates of Recognition”.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094