23948sdkhjf

KNAPP stänger i Åstorp, öppnar i Malmö

Intralogistikföretaget KNAPP etablerar ett nordiskt huvudkontor i Malmö. Detta innebär samtidigt att den befintliga verksamheten med tillverkning i Åstorp läggs ner.

KNAPP vill satsa i Norden samtidigt och samtidigt förnya sin medarbetarstab. Enligt uppgift kommer merparten av de anställda i Åstorp (på det som en gång var Moving) att sägas upp. 

KNAPP skriver i ett pressmeddelande;

”Den nordiska, såväl som den internationella, marknaden för intralogistiska lösningar är sedan flera år tillbaka inne i en stark tillväxtfas. Inte minst med tanke på det förändrade köpmönstret vi sett under pandemin. Även KNAPP koncernen har utvecklats extremt positivt och stärkt positionen som ledande teknologi-partner för avancerad automation i våra kunders värdekedja.”

”KNAPP ser en stor potential att fokusera verksamheten i Norden för att möta marknadens framtida behov av nya förbättrade logistiklösningar och samtidigt kunna erbjuda en ännu bättre service och underhållsverksamhet för våra befintliga kunder.”

”Som ett led i en fortsatt satsning i Norden kommer verksamheten flytta och ett nordiskt huvudkontor etableras i Malmö, med närhet till Köpenhamn och Kastrups flygplats. I samband med detta kommer ett flertal nya kompetenser rekryteras inom bland annat lösningsdesign, projektledning och andra kund-nära roller.”

Mikael Holmqvist, Managing Director, KNAPP AB, säger;

– Vi ser med tillförsikt fram emot att fortsätta utveckla vår ledande position och växa KNAPP Nordics och vårt partnerskap med både befintliga och nya kunder.

Samtidigt koncentrerar KNAPP tillverkningen till koncernens gemensamma produktionsanläggningar, vilket innebär att verksamheten med tillverkning i Åstorp läggs ner. Åstorp har ända sedan förvärvet av Moving 2008 varit KNAPP:s fäste i Sverige.

Hur många av dem omkring 100 anställda som erbjuds fortsatt anställning i Malmö är oklart, men merparten kommer att sägas upp, enligt fackliga Unionens företrädare på företaget, Marcus Hammar.

– Det var chockartat igår. Mycket känslor hos alla eftersom det är ett anrikt företag som funnits länge. Det här är slutet för de gamla delarna av företaget, sa Marcus Hammar till Helsingborgs Dagblad efter beskedet i förra veckan.

Om KNAPP

KNAPP AB är en del av KNAPP-koncernen med huvudkontor i Hart Bei Graz, Österrike. Koncernen har drygt 6 000 anställda i över 50 länder och mer än 3 000 kunder globalt inom områden som industry, food retail, healthcare, retail och wholesale.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078