23948sdkhjf

Storsatsning i Brasilien

Smurfit Kappa investerar 33 miljoner USD i sin produktionsanläggning Ceará i Fortaleza, Brasilien.

Smurfit Kappa, en av världens ledande leverantörer av pappersbaserade förpackningslösningar, har beslutat om en investering på över 33 miljoner USD i Brasilien för att utöka kapaciteten för fabriken i Fortaleza för att möta den växande efterfrågan på innovativa och hållbara förpackningar.

Expansionen, som inkluderar installationen av en ny wellpappmaskin, kommer att avsevärt utöka fabrikens kapacitet för hyllklara butiksförpackningar för FMCG-kunder inom en rad segment, inklusive frukt och grönt, hushållsapparater och läkemedel.

Flera avancerade tryckpressar kommer också att installeras för att ge den höga precision och kvalitet som krävs för e-handelsförpackningar. Dessutom kommer ett nytt innovationscenter att främja ännu mer kundsamarbete och förbättra utvecklingen av effektfulla, hållbara och marknadsledande förpackningslösningar, skriver Smurfit Kappa.

– Dagens tillkännagivande kommer att säkerställa att Smurfit Kappa kan stötta våra kunder att ta ännu fler marknadsandelar. Kombinationen av ett innovationscenter och toppmodern teknik kommer att ge större möjligheter att samarbeta med kunder för att leverera innovativa, inspirerande och hållbara lösningar, kommenterar Manuel Alcalá, CEO på Smurfit Kappa Brazil.

– Nästan 30 % av den totala brasilianska befolkningen bor i den nordöstra regionen, och Fortaleza erbjuder den perfekta plattformen för att stärka vår närvaro i denna attraktiva och snabbväxande del av landet", säger Laurent Sellier, CEO på Smurfit Kappa the Americas.

– Brasilien är en viktig marknad för Smurfit Kappa och vi är glada över att ägna betydande resurser till företagets globala investeringsplan för att utöka vår närvaro i nordost. Det är ett tydligt bevis på Smurfit Kappas engagemang för denna marknad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125