23948sdkhjf

Innovativ påse för snabb tillagning

”Utsökt måltid tillagad i förpackning på bara 8 minuter”. Det är vad danska Kildespring utlovar när dom inom kort lanserar nya potatisprodukter i mikrovågspåsar från Schur Star Systems.

Under rubriken ”Smakliga val för hektiska vardagar” kommer danska Kildespring inom kort att lansera nya potatisprodukter i mikrovågspåsar. Kildespring har förpackat sin potatis i den innovativa påsen Schur Star Zip-Pop, vilket gör att konsumenter som har mycket att göra kan laga en måltid på bara 8 minuter.

Potatis och kryddsmör placeras i två separata fack. Under tillredningen kommer ångan från potatisen att öppna facken, och smöret högst upp kommer att smälta ner över potatisen. Vid traditionell tillagning så går värdefulla mineraler och vitaminer förlorade med det kokande vattnet, men denna skonsamma metod behåller näringsämnena i påsen.

– Vi hade redan börjat överväga att ersätta våra färdigrätter i glasburkar med en lättare förpackningslösning när vi introducerades för konceptet Schur Star, säger Peer Slynge, VD för Kildespring.

– Dessutom stötte vi kontinuerligt på problem inom förpackningsprocessen för våra serveringsfärdiga såser. Men Schurs presentation av sin förpackningsmaskin gjorde att beslutet var enkelt. Förpackningskonceptet passar vårt produktionsupplägg perfekt. Och eftersom vi har ett brett produktsortiment för förpackning, kommer maskinens mångsidighet definitivt att vara fördelaktig för oss.

  Peer Slynge fortsätter:

– Just nu ser vi fram emot att presentera ”Smakliga val för hektiska vardagar”. Påsen Schur Star Zip-Pop är ny i norra Europa och enligt vår mening en mycket spännande nyhet. Den korta och skonsamma beredningsmetoden i mikrovågsugnen bevarar alla mineraler och vitaminer, och vi tror att det kommer att vara en attraktiv lösning för familjer med mycket att göra. Och vi har två nya sorter på gång: ”Rotfruktsmix” och ”Sötpotatis”. Så vi förväntar oss mycket av våra nya produkter”.

När Schur Star Zip-Pop introducerades på marknaden belönades påsen för sin innovativa konstruktion. Den mikrovågssäkra påsen Zip-Pop är tillgänglig för konsumenter i USA, Australien, Litauen och Spanien, med fler projekt på gång.

I framtiden kommer Kildespring att fylla rotfrukter, färdigrätter och såser med sin Schur Star-maskin – manuellt, halv- eller helautomatiskt.

Schur Star Systems är partner på Pack Point Nordic den 5 maj i Stockholm. Där kommer ni att möta ett kunnigt team som kan ge mer detaljerad information om systemets många användningsområden och fördelar. Anmäl dig till Pack Point Nordic redan idag!

 Så här fungerar det hos Kildespring!

  

Påse med två kamrar. A: Kryddor B: Produkt

 

 Ångan öppnar kamrarna. Se pilar.

   

  

Smaken frigörs och blandas genom Zip-Pop.

Serverat och klart!

 Kort om Schur

Schur är ett internationellt team bestående av 12 företag som erbjuder förpackningar, förpackningsmaskiner, förpackningssystem och kunnande. Schur har en personalstyrka på ca. 850 personer anställda i fabriker i Danmark, Sverige, Tyskland, Australien och USA.

Schur Star Systems verkar utifrån Flensburg Tyskland, Melbourne Australien och Carlsbad USA. Schur Star Systems drar nytta av hela Schur-gruppens kunnande och 175 års erfarenhet inom förpackningar för att erbjuda den bästa möjliga flexibla förpackningslösningen till våra kunder.

Besök Schur Star Systems virtuella utställningsmonter Schur 360⁰ Universe för mer information om konceptet. Klicka Här!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Innovativa och hållbara lösningar i montern
Livsmedelsfilm redo att återvinnas
Nestlé tar nästa hållbara steg kring Zoégas kaffeförpackningar
Snabbt skifte från plast kan ge ökad materialförbrukning! Hallå där, Annica Eldh!
Nu är maskinen igång
Etikettinspektören lanseras lagom till mässan
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.095