23948sdkhjf

Samarbete för framtidens förpackningsmaterial

Lunds universitet och Tetra Pak har ingått ett femårigt strategiskt samarbete. Samarbetet omfattar en rad fokusområden, bland annat hållbara material, livslångt lärande och digitalisering.

– Samverkan mellan akademin och industrin är helt avgörande för att vi ska hitta hållbara lösningar för framtiden. Partnerskapet med Tetra Pak är ett av flera exempel på kunskaps- och innovationsutveckling tillsammans med näringslivet där vi gemensamt försöker ta oss an samhällsutmaningar, säger Fredrik Nilsson, professor i förpackningslogistik vid LTH och LU:s koordinator för partnerskapet med Tetra Pak.

På LTH bedrivs bland annat omfattande materialforskning som kan bidra till Tetra Paks utveckling av framtidens hållbara förpackningsmaterial och därmed ökad samhällsnytta. Tetra Paks Johan Tryding är en av dem i samarbetet med universitet som ska ge input om näringslivets kunskap, behov och tankar.

Johan Tryding har disputerat i hållfasthetslära, började arbeta på Tetra Pak 1990 och har de senaste femton åren fungerat som en brygga mellan LTH och Tetra Pak genom sin roll som adjungerad professor.

– En förpackning ska skydda sitt innehåll och vara hälsosam, hel, tät, miljövänlig, kostnadseffektiv och estetisk. I samverkan med forskningen på Lunds universitet har vi på Tetra Pak större möjligheter att uppfylla förpackningskraven, säger han.

En artikel om samarbetet av Jessika Sellergren finns på LTH:s hemsida. Läs artikel här!

Läs mer om: LTH
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078