23948sdkhjf

Nytt hållbart fyllnadsmaterial

Skyddsförpackningsspecialisten Storopack lanserar nu pappersarken Paperbubble, som ett alternativt fyllnadsmaterial i förpackningar, istället för traditionell bubbeplast.

Paperbubble-arken erbjuder enligt Storopack samma robusta och långvariga skyddsegenskaper som konventionell bubbelfilm av plast. Men till skillnad från bubbeplast är bubbelpapperet tillverkat av förnybara råvaror vilket minskar användningen av primära råvaror och fossila resurser. Dessutom är det lätt att återvinna i befintliga restströmmar för pappersförpackningar. Storpack har tagit fram en idealisk lösning för företag som värdesätter både högkvalitativa skyddsförpackningar och hållbarhet, menar företagets produktchef.

– Bra produktdesign är en väsentlig faktor i den cirkulära ekonomin. Storopack tillämpar principer för ekodesign för att göra förpackningarna mer hållbara. Vårt mål är att undvika överskottsförpackningar med onödig resursanvändning, förklarar Paul Deis, Paper Product Manager på Storopack.

Paperbubble är en enkel lösning för inlindning och vaddering av förpackade varor samt utfyllnad av tomrum i kartongen, enligt Storopack.

– Paperbubble-arken är särskilt lämpliga för frakt av känsliga och små produkter som kosmetika och elektroniska komponenter samt varor inom näthandel rent generellt. Pappersarken är förtillverkade och enkla att använda tack vare en perforering i mitten och erbjuder flexibilitet för optimalt skydd av fraktgodset. Detta gör det möjligt för packpersonalen att välja rätt mängd förpackning och därmed minska avfallet, säger Paul Deis.

Paperbubble finns i en specialdesignad låda med 300 ark. Lådan som utvecklats för Paperbubble möjliggör enkel och ergonomisk uttagning av papperskuddarna direkt vid förpackningsstationen. Paperbubble kräver inget maskinsystem, vilket innebär att lösningen kan integreras optimalt i den befintliga distributionslinjen med minimal investering.

– Med pappersarken kan våra kunder inte bara på ett tillförlitligt sätt skydda sina produkter, utan också visa upp dem i ett format som är mycket elegant, imponerande och unikt. Paperbubble ger slutkunderna en positiv och hållbar upplevelse i samband med uppackning, avslutar han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094