23948sdkhjf

Snacks med massbalans

OLW lanserar tre produktnyheter i början på det nya året. Snacksnyheterna kommer med en ny typ av förpackning.

Nu lanseras årets första snacksnyheter från OLW. Nykomlingarna cheez doodles Deluxe Pecorino, Linschips Hickory Mayo och potatischipset Vegan Sourcream & Onion Chili Tingle finns i snackshyllan från och med vecka 3.

Alla tre kommer i en miljövänligare påse, märkt ISCC, med 50 % mindre CO2-utsläpp från plasten. Tillsammans med OLW:s förpackningsleverantör ersätts fossil plast med biobaserad. Detta via ISCC-certifierad massbalans, motsvarande mängden plast i varje påse. Det leder till 50 % mindre CO2-utsläpp från plasten i varje förpackning.

– Detta är en spännande lansering för oss, säger Malou Yeung Kadir, marknadschef på OLW.

Mn hur funkar det egentligen?

– Utbytet sker genom en så kallad massbalanslösning, vilket betyder att vi har bett vår förpackningsleverantör att, i sin generella produktion, byta ut den mängd fossil olja som behövs för att göra nämnda påsar till att nu komma från en fossilfri källa istället. Nämligen från spillprodukt från finsk skogsindustri!

– Eftersom vår förpackningsleverantör producerar förpackningar till flera olika industrier i samma produktion, kommer vissa av våra påsar att innehålla mer tallolja medan andra kanske inte innehåller någon tallolja alls. Däremot kan vi vara säkra på att den totala mängden fossil olja har minskat medan användningen av fossilfri tallolja har ökat med motsvarande mängd.

–Vi har certifierat oss för ISCC, en tredjepartscertifiering genom ISCC (International Sustainability and Carbon Certification). Så, varje gång du plockar upp en påse med symbolen på vet du att du har varit med och hjälpt till. Men vi är inte i mål ännu, vi kommer inte att nöja oss förrän alla påsar är gjorda av fossilfri tallolja.

Läs mer om: olw
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Och vinnaren är…
Nyhet från Moltzau
Inget EU-besked om dryckeskartong
Engångsmuggen ska bort, forskning ska reda ut hur
Nya material på frammarsch
Ny agentur hos Mobergs
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.422