23948sdkhjf

Apotekskedjan öppnar nytt e-handelslager

Lloyds Apotek öppnar nytt e-handelslager i Järfälla som ska tas i bruk i mars 2022.

Lagret ska fungera som centralt e-handelslogistiknav för kedjan som därtill har lokala hubbar för att att möjliggöra snabbare leveranser till slutkund.

– Under de senaste åren har efterfrågan på att handla apoteksvaror på nätet ökat kraftigt. Under helåret 2021 representerar e-handeln 18,9 procent av totalförsäljningen i vår kategori. Självklart följer även vår försäljning denna uppåtgående trend, och vi har framför allt de senaste åren ökat vår försäljning via e-handeln markant, säger Stig Tornell, vd, för apotekskedjan i en kommentar.

–  För att kunna tillgodose denna efterfrågan behöver vi skala upp och skapa grundförutsättningar för detta. Där är en förbättrad distribution och logistik avgörande för att tillfredsställa konsumenters förväntningar och behov kring snabba och flexibla leveranser. Investeringen i ett e-handelslager ger oss dessutom större möjligheter att skapa en ökad lönsamhet i e-handelsaffären genom effektiviserade processer och logistikflöden. Tillsammans med en förbättrad köpupplevelse i vår e-handel, bryggar det för goda förutsättningar, säger Stig Tornell vidare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
DS Smith investerar 50 miljoner
Byte på vd-posten i Miller Graphics
Först i världen med pappersflaskor
Snapsen väger lättare på årets julbord
Brittisk termoformare ny licenstagare hos PulPac
Och vinnaren är…
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.094