23948sdkhjf

Fler förpackningar från Orkla kan nu pantas

Fler av Sveriges starka varumärken på livsmedelshyllan kan nu efter att ha konsumerats bidra till återbäring i hushållskassan. Orkla införlivar nu flera av sina starka varumärken i återvinningappen Bowers erbjudande om pant vid återvinning av förpackningarna.

För att öka återvinningen av förpackningar stärker nu livmedelsföretaget Orkla sitt samarbete med återvinningsappen Bower. Samarbetet omfattar nu några av Sveriges mest kända varumärken som bland andra Felix, Abba, Pauluns, Grandiosa, Risifrutti, BOB och Havrefras. Sedan tidigare är Orklas varumärke Grumme anslutet till Bower.

– Vi arbetar för att kunna få ett cirkulärt kretslopp för alla våra förpackningar. Genom att samarbeta med Bower hoppas vi bidra till att mer plast återvinns i Sverige och kan återanvändas i nya förpackningar, säger Sara Paulsson, kommunikationschef på Orkla Sverige.

Den svenskutvecklade appen Bower erbjuder användare möjligheten att panta förpackningar när de lämnas till återvinning och tjäna pengar, samtidigt som de gör en insats för miljön. Varje poäng som genereras när man pantar förpackningar via appen kan omvandlas till kontanter eller kuponger som kan användas i butik eller skänkas till välgörenhet.

Återvinningsappen Bower har funnits på den svenska marknaden sedan 2019 och hette från början PantaPå. I samband med appens internationella lansering 2021 byttes namnet till Bower. Namnet är taget från den australiska fågeln ”bowerbird”, vars hanar är kända för att samla ”skräp” till sina bon för att imponera och locka till sig en hona.

– Marknaden har saknat en lösning som tillgängliggör en direkt kommunikation mellan konsument och producent. Bower möjliggör för varumärken att aktivt uppmana sina konsumenter till en ökad återvinning. Förpackningar får ett andrahandsvärde helt utan att förändra den befintliga infrastrukturen. Med hjälp av finansiella incitament kan vi förändra synen på förbrukade förpackningar. Det som tidigare ansetts vara skärp likställs nu med ett värde, vilket gör att vi äntligen kan dra nytta av de enorma investeringar som görs för att producera återvinningsbara förpackningar. Vi är så stolta och glada över samarbetet med Orkla, Säger Suwar Mert, CEO på Bower.

 Utöver nämnda varumärken i Orklas portfölj ingår även Anamma och Frankful i Bower-appens panterbjudande. För mer information besök: www.getbower.com.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.19