23948sdkhjf

Storaffär i branschen för plastförpackningar

Faerch förvärvar det ledande mejeriförpackningsföretaget Paccor.

Faerch förvärvar Paccor Packaging från private equity-bolaget Lindsay Goldberg. ”Förvärvet är ytterligare ett viktigt steg i genomförandet av Faerchs långsiktiga tillväxtplan och för att påskynda branschens övergång till cirkulära förpackningslösningar”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Faerch, en ledande europeisk leverantör av hårda livsmedelsförpackningar och världens första integrerade återvinnare av PET-förpackningar för livsmedel, tillkännagav i början av året förvärvet av Paccor Packaging.

”Förvärvet understryker Faerchs övergripande strategi för att skapa cirkularitet inom livsmedelsförpackningar och kommer att påskynda den nödvändiga materialomvandlingen mot hållbara förpackningslösningar i den europeiska mejerisektorn, det största segmentet inom hårda livsmedelsförpackningar”, skriver företaget.

Paccor erbjuder ett brett utbud av innovativa förpackningslösningar främst för livsmedelsindustrin och är en europeisk ledare inom skyddande förpackningar för mejerisektorn. Det har byggt upp en lång erfarenhet av innovation och premiumservice för de största och mest krävande mejerikunderna, och levererar toppmoderna lösningar främst inom yoghurt, pålägg och glassförpackningar.

– Med Paccors starka position inom mejerisektorn, våra kompletterande geografiska fotavtryck och vår gemensamma ambition att göra livsmedelsförpackningar cirkulära, är Paccor den perfekta matchningen för Faerch, säger Lars Gade Hansen, VD för Faerch Group.

– Vi har alltid respekterat PACCOR för deras engagemang för kvalitet, innovation och kundservice, och vi är glada över att nu gå samman med det utmärkta Paccor-teamet, fortsätter han.

– Vi ser mycket fram emot att bli en del av Faerch Group. Efter år av framgångsrik tillväxt ser vi i Faerch den perfekta partnern för os”, tillägger Andreas Schütte, VD för Paccor.

– Faerchs unika integrerade återvinningsmöjligheter erbjuder helt nya möjligheter att påskynda övergången till cirkulära förpackningslösningar, samtidigt som de kombinerar de två företagens engagemang för innovation och investeringar i FoU, säger han.

Paccor grundades 2011, som en framgångsrik sammanslagning av flera förpackningsföretag. Idag finns företaget i 18 länder och Paccors geografiska fotavtryck kompletterar Faerchs pan-europeiska närvaro. Förvärvet omfattar 16 produktionsanläggningar i Europa, Asien och USA och mer än 3 400 anställda. Den nya företagsstrukturen markerar ett starkt fokus på innovation och när transaktionen har godkänts kommer Faerch Group att bestå av 34 sajter och sysselsätta nästan 6 000 personer globalt.

– Vi ser fram emot att välkomna alla våra nya mycket skickliga kollegor till koncernen. I och med att Paccor blir en del av Faerch kommer branschens övergång till cirkularitet att få ytterligare fart för livsmedelsförpackningar att återvinnas till nya livsmedelsförpackningar av samma kvalitet om och om igen, understryker Lars Gade Hansen.

– Med Paccors ledande position inom mejerisektorn kommer Faerch att finnas i alla större livsmedelsförpackningssegment, vilket möjliggör den välbehövliga standardiseringen bort från icke-återvinningsbara äldre material till verkligt cirkulära förpackningslösningar. Ett omfattande investeringsprogram för att stödja materialomvandling och skalning av vår återvinningsplattform kommer att lanseras, avslutar han.

Transaktionen är föremål för sedvanliga stängningsvillkor och myndighetsgodkännande. Paccor UK-verksamheten inklusive deras två produktionsanläggningar är inte en del av transaktionen och kommer att förbli hos Lindsay Goldberg.

Faerch Group rådgavs av Credit Suisse, Plesner Law Firm, EY, Skadden Law Firm och COWI.

 

Om Faerch Group

Faerch Group grundades 1969 och har sitt huvudkontor i Holstebro, Danmark, och är en ledande europeisk tillverkare av hållbara livsmedelsförpackningslösningar. Faerch har tagit ledningen för att göra styva livsmedelsförpackningar cirkulära med produkter tillverkade av upp till 100 % återvunnet innehåll och helt återvinningsbara till nya livsmedelsklassade produkter.

Som en integrerad återvinnare återvinner Faerch livsmedelstråg till nya livsmedelsklassade produkter i industriell skala. Koncernen har mer än 2 200 anställda på 16 produktionsanläggningar i Danmark, Storbritannien, Frankrike, Italien, Polen, Spanien, Tjeckien och Nederländerna. Försäljningskontor täcker hela Europa. Faerch är en del av A.P. Möller Group.

 

Om Paccor

Med huvudkontor i Düsseldorf, Tyskland, är Paccor en ledande internationell aktör inom förpackningsindustrin, som erbjuder integrerade förpackningslösningar för att skydda värdefulla produkter främst inom livsmedelsindustrin och utvalda andra segment. Paccor är verksamt i 18 länder och sysselsätter mer än 3 700 personer på sina 18 tillverkningsanläggningar, sina försäljningskontor, utvecklings- och innovationscentra och sitt huvudkontor. New York-baserade investeringsföretaget Lindsay Goldberg förvärvade Coveris Rigid i augusti 2018 och döpte om det till Paccor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.142