23948sdkhjf

Tre WorldStar till Smurfit Kappa

Smurfit Kappa Sverige & Norge fick hela tre utmärkelser när vinnarna i den globala förpackningstävlingen WorldStar presenterades på onsdagen.

En wellpappförpackning för transport av färsk fisk, en pappersbaserad takarmatur som ersätter plåt- och plastkonstruktioner samt en platsbesparande transportförpackning som med några handgrepp förvandlas till en attraktiv butiksdisplay för chokladkakor. Det var de prisbelönta tävlingsbidragen.

 – Varje WorldStar-utmärkelse är en bekräftelse på det arbete våra konstruktörer lägger ner varje dag – nämligen att alltid hitta nya sätt att skapa hållbara lösningar som stärker kundernas varumärken. Att detta också blir globalt uppmärksammat genom hela tre priser till oss i Sverige och Norge är fantastiskt roligt, säger Smurfit Kappas försäljnings-, marknads- och innovationsdirektör Mariette Lindsjö.

 Samtliga tre lösningar från Smurfit Kappa som har prisbelönats i WorldStar-tävlingen kombinerar hållbarhetsfokus med möjlighet till effektiv marknadsföring genom tryck.

– För oss på Smurfit Kappa är detta ett kvitto på att vårt mångåriga internationella hållbarhetsinitiativ ”Better Planet Packaging” fortsätter att skapa nytänkande och förnybara förpackningslösningar som kan ersätta material som plast och plåt. Det är förstås oerhört glädjande och mycket motiverande, säger Per Frederiksen, VD för Smurfit Kappa Sverige & Norge.

Förpackningstävlingen WorldStar arrangeras sedan 1970 och intresset för nya och innovativa förpackningslösningar har aldrig varit större. Trots utmaningarna med Covid19-pandemin lockade årets upplaga av WorldStar fler bidrag än någonsin och totalt tog Smurfit Kappa internationellt hem hela 13 utmärkelser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141