23948sdkhjf

Tätt med mässor nästa år

Året avslutades med ett par fysiska branschträffar, Pack & Plast i Malmö och Scanpack Pop-Up i Göteborg. Det märktes att det fanns ett uppdämt behov att träffas ”på riktigt” igen.

Det är i det fysiska mötet nya personliga kontakter knyts som ger nya idéer, affärer och projekt. Vi hoppas pandemin nu sakta men säkert klingar av och att nya virusvarianter kan hanteras utan krav på restriktioner att träffas. Vi behöver komma tillbaka till ett nytt normalläge och få de ekonomiska hjulen att snurra som förr och helst lite fortare för att ta igen förlorad mark.

I detta nummer medföljer Kalendern och som ni kan se är det ett stort utbud av mässor nästa år. Många är uppskjutna mässor. Aldrig tidigare har exempelvis Labelexpo och Anuga Foodtec hållits under samma dagar. Labelexpo hålls normalt i slutet av september. Kollisionen drabbar säkert väldigt få eftersom målgruppen för mässorna skiljer sig. Men för en flitig fackpressredaktör blir det svårt att välja.

Under hösten är det också dags för vår egen skandinaviska förpackningsmässa Scanpack, som även den tillhör de uppskjutna mässorna som arrangeras nästa år. Som en följd har Easyfairs beslutat att flytta sin Empack-mässa i Kista till 2023. Vi får innerligen hoppas att detta är slutet på den cirkus i mässbranschen som pandemin gett upphov till.

”En läsare och företagare i branschen ringde och beklagade att det svämmar över av mässor nästa år.”

Samtidigt vill nya mässor som legat i startgroparna slå sig in på marknaden nästa år. I Stockholm arrangeras den nya mötesplatsen Nordic Future Food, inte helt olikt namnet på Svenska Mässans satsning inom livsmedelsteknik Nordic Food Industry i slutet av oktober, två veckor efter Scanpack. Så möjligheterna att både ställa ut och besöka mässor har nog aldrig varit större än nästa år.

En läsare och företagare i branschen ringde och beklagade att det svämmar över av mässor nästa år. Men precis som i alla branscher är det fri konkurrens och framtiden får utvisa vilken attraktionskraft mässorna har efter pandemin. Kanske föds det ur pandemin också nya mötesplatser och former för företag att göra affärer. En sak är jag dock fortsatt övertygad om, personliga relationer och därmed det fysiska mötet, kommer att vara avgörande för affärer även i framtiden.

Nu ringer snart julen in och vi har i år begåvats med en tidig vinter i hela landet. Hoppas den håller i sig, det är så vackert med snö. Att det biter i kinderna får man stå ut med och med ordentliga kläder blir rundan med hunden aldrig en uppoffring. Han tycker dessutom mycket om snö, precis som alla barnen.

God Jul & Gott Nytt År!

Artikeln är en del av vårt tema om LEDAREN.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078