23948sdkhjf

”Maxa pantinsamlingen under Musikhjälpen!”

I år kommer musikhjälpen till Norrköping, Pantameras hemstad. Det innebär en storsatsning på att panten som en del av Musikhjälpens insamlingspengar. Pantamera uppmanar alla Norrköpings-bor att samla sin pant.

Musikhjälpen har en imponerande historia av att år efter år samla ett enormt engagemang, inte minst i de städer som står värd för evenemanget. En stor del av insamlingsbössorna fylls med pengar från pant, donerade genom allt från den lilla förskoleklassen till det stora internationella bolaget. Utöver alla olika pantinsamlingsinitiativ runt om i landet har Pantamera också under flera år jobbat med egna aktiviteter till förmån för Musikhjälpen.

– Pantamera med esporten är ett sådant initiativ. Den bössan har varit en av landets största under flera år och totalt bidragit med närmare 1,5 miljoner kronor. Men pantens sammanlagda och verkliga bidrag är förstås mycket högre än så, säger Lovisa Lannerstedt, projektledare på Pantamera.

Nu kommer Musikhjälpen till Norrköping, Pantameras egna hemstad. Till pantfabriken på Händelö, kommer årligen ofattbara 2,2 miljarder pantförpackningar som på så sätt kan återvinnas till nya burkar och flaskor.

– Det är jättekul att Musikhjälpen äntligen kommer till Norrköping och ett fantastiskt tillfälle för alla oss som bor här att verkligen maxa panten för Musikhjälpen, säger Lovisa Lannerstedt.

För att få in så mycket pantpengar som möjligt till Musikhjälpen finns Pantamera på flera platser runt om i Norrköping under hela veckan. I den nya pantstationen i Spiralen, vid livsmedelsbutiker, caféer och restauranger och såklart, på Kärlekens torg. Dessutom med en pantjour som på begäran hämtar pant från företag runt om i staden.

På Returpunkterna i Norrköping och på återvinningscentraler runt om i landet kan alla som pantar redan nu välja att skänka sina pantpengar till Musikhjälpen – direkt i Pantamera Express. Här har pantare, redan ett par veckor innan evenemanget startat, valt att skänka över 30 000 kronor till insamlingen.

– Det som är så bra med pant är att alla kan vara med och bidra. Speciellt eftersom i princip alla svenskar pantar. Varje burk och flaska gör skillnad – både för människor och miljön, säger Lovisa Lannerstedt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125