23948sdkhjf

Studenter sökes till ledningsgruppen

Skånska Carepa leverantör av förbrukningsmaterial tog förra året ett helt nytt grepp i det strategiska arbetet för att nå morgondagens beslutsfattare. Man rekryterade fem motiverade studenter till att vara bollplank för ledningsgruppen genom ett eget koncept kallat Carepa Junior Management Board.

De fem ungdomarna kom från gymnasieskolor och högskolor i regionen och hade det gemensamt att de brann för företagande. Samarbetet gick över förväntan och nu har Carepa beslutat att fortsätta på den inslagna vägen.

– I det strategiska arbetet var det uppenbart att vi behövde ett bollplank med morgondagens beslutsfattare så därför bestämde vi oss för att etablera Junior Management Board, säger Mats-Ola A.Schulze, VD på Carepa.

– Samarbetet under året har överträffat alla förväntningar och det var det bästa som kunde hända. Jag skulle vilja påstå att jag som VD förmodligen lärt mig mer än studenterna under den här resan. Därför har vi nu tagit beslut på att fortsätta rekrytera en Junior Management Board varje år. Så nu söker vi fem nya motiverade och engagerade ungdomar som under 2022 vill vara med och lära sig vår affär och marknad och samtidigt utveckla sig personligen för framtida yrkesroller, knyta kontakter, bygga nätverk och göra sig anställningsbara.

Det går att ansöka till Carepa Junior Management Board 2022 till och med den 19 december i år. Du ska läsa på antingen gymnasium, högskola eller universitet.

– Det viktiga är att de som söker är motiverade och engagerade studenter som verkligen vill utveckla sig själva samtidigt som de vågar utmana både vår vision och bolagets framtida resa. Det här är vårt sätt att bidra med samhällsengagemang och ta ansvar - samtidigt som vi får enormt mycket tillbaka i vårt arbete som utmanare i en traditionell bransch med ett modernare synsätt, säger Ola A.Schulze.

Ansökan till Carepa Junior Management Board görs på: www.carepa.se/cjmb

De som deltagit i Carepa Junior Management Board 2021 är:

Alexander Fristedt, Junior VD

Emelie Ehrensvärd, Junior Inköps & Marknadschef

Tuva Bornandersson, Junior Försäljningschef

Jacob Petersson, Junior Ekonomi, HR & IT-chef

Hugo Gunnarsson, Junior Lager & Logistikchef

 

Om Carepa

Carepa AB är en ung och snabbväxande leverantör av förbrukningsmaterial till företag och arbetsplatser med säte i Ängelholm, Skåne. Bolaget grundades 2017 genom en sammanslagning av KM Pack och Svenska Pappersgrossisten och har sedan dess växt kraftigt. Tillväxtresan har fortsatt och bolaget omsätter 2021 cirka 255 miljoner kronor.

Carepa satsar på ett smart utbud från välrenommerade varumärken och spännande utmanare till branscher som Hotell & Restaurang, Städ, Kontor, Odlare och Dagligvaruhandeln. Med 55 anställda har man kunder över hela landet. Verksamheten bedrivs från huvudkontor och logistikcenter i ”E-City”, mitt emellan Helsingborg och Ängelholm, samt två säljkontor i Malmö och Halmstad. Målet är att om fem år ha en omsättning på 500 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109