23948sdkhjf

Förpackningar som underlättar kabeldragning

Förpackningar som underlättar kabeldragning

Enkla installationer är en avgörande faktor för att öka kabel-installatörernas effektivitet och konkurrenskraft. Det menar kabeltillverkaren Nexans som därför har tagit fram nya, smarta förpackningslösningar som blir ett verktyg under installationen.

– Vi har ett sortiment av förpackningar med målsättningen att förenkla installatörernas vardag, säger Katrin Strömsjö Marketing Communication Manager, Nexans Sweden.

Underlätta arbetet åt installatörerna, skydda kablarna under transport och bidra till ett minskat klimatavtryck. Det är några av punkterna som Nexans bockat av vid framtagandet av sina förpackningslösningar. Resultatet är förpackningar som inte bara är smidiga utan även ekonomiskt fördelaktiga eftersom det går att använda överblivna kablar vid ett senare tillfälle tack vare kvaliteten på förpackningarna. Dessutom kan förpackningarna användas som ett verktyg vid installeringen.

– Våra kablar är metermärkta så du vet hur mycket du har använt och enkelt kan rulla in resterande kabel och bära tillbaka den när du är klar. Vi har olika förpackningslösningar för olika kablar och hos samtliga går det att återförsluta förpackningen om du inte nyttjar hela kabeln på en gång. På så vis håller sig kabeln ren och snygg till sista metern. Förpackningen är dessutom fukttålig och lätt att förvara i bilen, säger Katrin Strömsjö och fortsätter:

– Nexans har även gått ifrån att paketera kablarna i en plastad ring till att erbjuda kablarna i lådor med integrerade handtag - allt för att effektivisera arbetsflödet.

Produktionen av förpackningarna har granskats och optimerats i linje med Nexans högt ställda klimatmål där ambitionen är att uppnå koldioxidneutralitet 2030. Nexans har storsatsat på att anpassa både sina kablar och förpackningarna som de ligger i för att de ska vara klimatvänliga och ergonomiska.

En viktig faktor har varit att ha en lokalproduktion på de förpackningslösningar som består av wellpapp - och att de ska vara 100 procent återvinningsbara.

– Vi tar hela tiden steg mot vårt klimatmål. Miljövänliga, återvinningsbara förpackningar är en integrerad del av Nexans övergång till ett cirkulärt samhälle. Kabelförpackningar kan vara mycket mer än bara ett sätt att förvara och transportera kablar – som att minska installationskostnaderna genom att göra installationen betydligt enklare, avslutar Karin Strömsjö.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.547