23948sdkhjf

Årets Stipendiat utsedd

Svenska Förpackningsgillet har utsett årets Åke Sahlin Stipendiat. Årets stipendium på 10 000 SEK går till Jenny Noshi, studerande inom förpackningsutveckling/-design på Nackademin.

Stipendienämndens motivering lyder: Jenny Noshi har uppvisat stort intresse och goda färdigheter inom området. Jenny har rönt framgångar med egna kreationer på förpackningstävlingar och anses av juryn ha en lovande framtid vars utveckling bör stödjas. Jenny har sökt och fått stipendiet för att företa en inspirationsresa till Tokyo Pack 2022, i enlighet med Åke Sahlin-stipendiets anda och syfte.

 Åke Sahlin Stipendiefond grundades 1972 i samband med hans 70-års dag. Åke Sahlin var en känd och respekterad person inom förpackningsområdet, ordförande i Svenska Förpackningsföreningen, ordförande i Grossistförbundet och ordförande i Mässrådet som initierade Scanpack, Sveriges första förpackningsmässa, 1964. Syftet med Åke Sahlins Stipendiefond är att stimulera studenter på landets förpackningsutbildningar till ytterligare utveckling av sina kunskaper inom förpackningsområdet för en bättre samhällelig nytta. Åke Sahlins stipendienämnd och fondstyrelse leds av ordförande Mikael Gällstedt.

 –  Jag vill rikta ett stort tack till Svenska Förpackningsgillet som i år valt mig som mottagare av Åke Sahlins stipendium! Det känns fantastiskt att få möjlighet att delta i Tokyo Pack 2022 och bredda mina kunskaper om förpackningsindustrin, säger Jenny Noshi.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093