23948sdkhjf

Närproducerat gäller nu även förpackningar

Närproducerade livsmedel har man ju hört talas om. Nu kommer närproducerade förpackningar. Initiativtagare är Tingstad – leverantör av förpackningar och andra förbrukningsvaror till företag.

I en ny produktlansering sätter Tingstad närproducerat högst upp på hållbarhetsagendan genom att förlägga en stor del av produktionen av take away emballage på fabriker i Skandinavien. När allt fler förbrukningsartiklar tillverkas i Asien vill Tingstad på detta vis minska utsläppen från sina transporter.

Den nya närproducerade produktlinjen heter Made in Scandinavia och består av matförpackningar för snabbmat, tillverkade av förnyelsebara råvaror. Bland dessa hittar man boxar för hamburgare, pommes och sushi ihop med flera varianter av tallrikar och bägare. Hela produktlinjen får ett högt betyg i "Klimatkompassen", en kalkylator för klimatberäkning av engångsartiklar som Tingstad förra året utvecklade i samarbete med RISE.

Lanseringen för ett par veckor sedan togs emot med mycket stort intresse och flera produkter i linjen har på kort tid slagit rekord, enligt Weronica Lundgren, marknadschef på Tingstad.

– Vi är överrumplade men mycket glada. Jag upplever att intresset för hållbarhet inom restaurangbranschen har blivit ännu starkare efter pandemin. Det ger oss ett kvitto på att vår strategi att låta högt uppsatta hållbarhetsmål få genomslag i beslut som rör marknad och inköp är helt rätt, säger Weronica Lundgren.

Fotnot: Klimatkompassen är ett varumärkeskyddat namn.

Läs mer om Klimatkompassen

Källa: Läs Mer!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095