23948sdkhjf

DS Smith på Subcontractor

DS Smith deltog i förra veckan på Elmia Subcontractor. I centrum för mässdeltagandet stod cirkulär design. DS Smith vill hjälpa företag att sluta cirkeln och bli förpackningssmarta.

För att göra just detta har DS Smith tagit fram ett verktyg för att utvärdera förpackningar och göra dem så miljösmarta som möjligt.

– Vi hjälper våra kunder att uppfylla sina miljökrav och nå sina hållbarhetsmål med hjälp av det här verktyget, förklarar Barbro Berggren, DS Smith.

Verktyget, Circular Design Metrics, presenterades i montern och metoden sammanfattades i det budskap som fanns printat på tröjorna som Barbro och hennes kollegor bar:

– Cirkulär design är det enda raka. Jag tycker att det är så bra. Allt handlar i slutändan om hur förpackningen är designad, säger Barbro.

Genom att mäta förpackningens grad av bland annat förnybar råvara, dess CO2-avtryck och i vilken utsträckning förpackningen är designad för återvinning ges svar på hur hållbar förpackningen är. De cirkulära designprinciper som DS Smith utgår ifrån handlar bland annat om att optimera material och struktur, att se till att förpackningslösningen sparar råvara, ger mindre utsläpp och fungerar genom hela distributionskedjan utan att innehålla massa onödig luft.

– Sverige ligger väldigt långt fram när det gäller att tänka cirkulärt, och vi på DS Smith har en bra utgångspunkt eftersom vi jobbar med wellpapp som är fullt ut återvinningsbart. Vi är så självklart hållbara, säger Barbro Berggren.

Ett av fyra teman för Elmia Subcontractor 2021 var just hållbarhet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.157