23948sdkhjf

Tvättmedelskapsel med barnlås

Smurfit Kappa har utvecklat en innovativ 100 % pappersbaserad förpackning för tvättmedel som ersätter en motsvarande förpackning av plast. Förpackningen har tagits fram för och i samarbete med McBride, en ledande europeisk tillverkare av Egna Märkes Varor, EMV, inom rengörings- och hygienmarknaden.

Tvättmedelsförpackningen av modell Click-to-Lock-kapsel är ett hållbart och säkert alternativ till den traditionella plastboxen för tvättmedelskapslar, menar Smurfit Kappa. Kapseln är manipuleringssäker tack vare ett effektivt, certifierat barnlåssystem i linje med AISE:s produkter, och har framgångsrikt genomgått protokolltester. Den är även fuktbeständig tack vare en lack på insidan som skyddar mot att fukt tränger in till produkten.

Smurfit Kappa skriver att förpackningen har 25 % högre kapacitet än den tidigare versionen av plast och ger effektivitetsvinster i leveranskedjan genom att fler förpackningar ryms per pall.

Saverio Mayer, CEO på Smurfit Kappa Europa säger;

– Vi är glada över att samarbeta med ett så prestigefyllt företag som McBride i det här projektet. Genom att kombinera vår samlade expertis har vi skapat den första innovativa förpackningslösningen som ger våra kunder ett barnsäkert, kostnadseffektivt och hållbart förpackningsalternativ för tvättmedelskapslar.

Chris Smith, CEO på McBride plc, kommenterar samarbetet:

– Det här projektet är ett utmärkt exempel på vad som kan uppnås när leverantörer och kunder arbetar tillsammans för att utveckla lösningar som gör det enklare att byta till mer miljövänliga produkter.

– Jag vill tacka experterna på Smurfit Kappa och McBride för deras engagemang i att skapa denna utmärkta lösning, som jag är övertygad kommer att vara ett attraktivt alternativ för våra kunder som har åtagit sig att leverera miljöförbättringar.

Den nya förpackningslösningen minskar CO2 -utsläppen med 32 % under produktionen och den är dessutom 100 % återvinningsbar och biologiskt nedbrytbar, allt enligt Smurfit Kappa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093