23948sdkhjf

Svenskt Näringsliv besökte FrontPac

FrontPac fick i veckan besök av en näringslivsdelegation med Jan-Olof Jacke VD Svenskt Näringsliv i spetsen. Frontpac har varit framgångsrikt i att integrera nyanlända med bristande språkkunskaper och människor från olika kulturer. Delegationen ville därför träffa företagsledningen och diskutera företagsklimat, kompetensförsörjning och utanförskap.

– Vi på FrontPac är stolta över att vi rekryterar och tänker ”utanför boxen” där kompetens och ambitioner väger tyngre än exempelvis språkkunskaper, säger VD Martin Enocson, FrontPac.

Ämnen som berördes var bland annat hur FrontPac internt anpassar sin ledarstil så att alla anställda blir rättvist behandlade och förstår sin arbetsuppgift oavsett bakgrund. Det samtalades även om framtidens möjligheter och utmaningar i förhållande till bland annat personal, arbetsmarknad och de myndigheter som påverkar det dagliga arbetet.

– För att kunna påverka och engagera andra i dessa viktiga frågor har vi ett nära samarbete med bland annat Burlövs kommun, är engagerade i Grafiska Kretsföreningens styrelse och har medverkat i kravspec till Grafisk Operatör med SFI. Dessutom har vi ett stort nätverk med rekryteringsstöd och matchningsfirmor och även kringkommuners arbetsenheter, säger Martin Enocson.

I delegationen som besöte Frontpac ingick Jan-Olof Jacke VD Svenskt Näringsliv, Karin Johansson VD Svensk Handel, Carina Centrén och Carola Netterlid från Svenskt Näringslivs lokala organisation i Skåne, samt Kristina Björkander och Filip Areström.

 Om FrontPac

FrontPac är en ledande skandinavisk tillverkare av förpackningar i offsettryckt kascherad wellpapp. Företaget är en komplett förpackningsproducent, från papper på rulle via egen konvertering till färdig förpackning. Företaget finns i Arlöv strax utanför Malmö och är idag cirka 150 anställda med en omsättning på omkring 300 miljoner SEK.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.143