23948sdkhjf

Halverade klimatpåverkan från förpackningar

I samarbete med BillerudKorsnäs har Oatly implementerat en innovativ sekundär förpackningslösning för produkter producerade i Oatlys Singapore Factory, vilket möjliggör en minskning av sekundärt förpackningsmaterial med upp till 35 % och en beräknad minskning av CO2-utsläppen från sekundärförpackningar med upp till 50 %, jämfört med konventionella förpackningslösningar.

– Vi försöker alltid hitta lösningar för att göra vår produktionskedja mer hållbar, transparent och resurseffektiv. Därför är det fantastiskt att vi kan samarbeta med BillerudKorsnäs för att hitta den här lösningen för att minska klimatpåverkan och optimera designen av våra asiatiska förpackningar, säger Jenny Belsö Trojer, Global Cat Manager Packaging Material på Oatly.

Oatly öppnade nyligen sin första produktionsanläggning i Asien för att förse de närliggande marknaderna som ett led i företagets globala expansion. Produkter som produceras i fabriken kommer att packas i lådor och transporteras på pallar under krävande klimatförhållanden med varmt och fuktigt väder vilket skapar utmanande logistikkedjor.

Den konventionella förpackningslösningen för att hantera hög luftfuktighet lägger till ytterligare material för robustare förpackningar. Men teamet på BillerudKorsnäs BoxLab hittade en annan lösning för att säkerställa förbättrad hållbarhetsprestanda samtidigt som de höga kvalitetsstandarderna för Oatlys sekundära förpackningar bibehålls

– Att utmana konventionella förpackningslösningar för en hållbar framtid har länge varit ledstjärnan för BillerudKorsnäs. Oatly är ett företag som strävar efter att producera hållbara och ansvarsfulla produkter. Vi tänker lika på många sätt, säger Henrik Ahlgren, försäljningsdirektör Asia & Pacific, BillerudKorsnäs.

Vill du höra mer om Oatlys hållbarhetsarbete ska du inte missa Pack & Plast nu på torsdag den 11 november i Malmö - på plats eller digitalt! Anmäl dig på packoplast.se!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
När kommer fastsatta korkar på mejeriförpackningar?
Trots hinder, industrin vill använda mer bioplast
Växtbaserad glass Årets matbluff
Voith investerar i svensk förpacknings-start-up
Nordvalls köper tyskt etikettryckeri
Ny plaståtervinnare bildas
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.094