23948sdkhjf

Hallå där Amanda Persson!

Idag är det en vecka kvar till Pack & Plast, Packmarknadens första fysiska konferens sedan pandemin släppte sitt grepp om Sverige. Amanda Persson är ny talare på konferensen. Amanda har nyligen bytt jobb och är Sustainable Packaging Specialist på Oatly.

Hallå där Amanda Persson! Grattis till nya jobbet. Vad gör du nu?

I min nya roll har jag som uppgift att se till att vi hanterar nya förpackningar och förändringar i befintliga förpackningar på ett strategiskt sätt i linje med våra hållbarhetsmål. Det vill säga att allt förpackningsmaterial ska upphandlas från förnybara och återvunna råvaror – och dessutom vara fullt återvinningsbara. Utöver det ansvarar jag över att våra samarbetspartners följer Oatly’s hållbarhetskrav för förpackningsleverantörer, och utvecklar samarbetet för att förbättra miljömässig och social hållbarhet genom hela värdekedjan.

Är det en ny tjänst på Oatly?

Tjänsten har funnits länge men har under det senaste året omformats något och blivit mer specialiserad, då många nya medarbetare med angränsande kompetens har börjat på Oatly.

Du är ny talare på konferensen Pack & Plast den 11 november. Vad har du tänkt prata om?

Jag tänkte berätta om vårt synsätt på förpackningens roll i hållbarhetsarbetet och vikten av att driva igenom våra hållbarhetsmål för 2029 för att bidra till att kunna nå 1,5-gradersmålet i global uppvärmning. 

Är det någon särskild fråga du vill adressera?

Hur vi gemensamt på europeisk och global nivå behöver samarbeta för att öka insamling och sortering av fler konsumentförpackningar, samt hjälpas åt att strömlinjeforma riktlinjer för vilken typ av förpackning som anses vara återvinningsbar.

 På vilket sätt har ni som företag störst möjlighet att göra hållbarhetsmässig skillnad?  

Att fortsätta driva skiftet mot ett hållbart, växtbaserat livsmedelssystem på global nivå.

 Vad är dina förväntningar på konferensen?

Jag hoppas på att få ny inspiration och massor av idéer om hur vi tillsammans kan tackla utmaningarna inom cirkulär ekonomi och skapa hållbara effektiva förpackningssystem!

Pack & Plast hålls på Malmö Slagthus torsdag den 11 november. Det är en konferens med fokus på plastförpackningar och på scen deltar många tunga beslutsfattare och viktiga aktörer i värdekedjan för plastförpackningar. En konferens du helt enkelt inte får missa! Se programmet och anmäl dig på: www.packoplast.se

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094